Annonce
Læserbrev

Svømmehallerne: Fra digitale låse til hængelåse

Annonce

Læserbrev: Vi er en gruppe af bekymrede tidligere ansatte i Svømmehallerne, Odense Kommune, som erfarer, at der i forbindelse med kommunens spareplan er taget beslutning om, at billetpersonalet fyres. Det har nogle konsekvenser, som bekymrer os meget, og det tyder på, at politikerne endnu engang kun lytter til akademikerne/embedsværket og ikke til borgerne, de ansatte eller ledelsen i Odense Idrætspark.

Det vi undrer os over, er følgende:

Indgang til de enkelte afdelinger: Der er her taget beslutning om, at de eksisterende indgangsmøller på Klosterbakken og Bolbro skal tages ned, og at der således ikke fremover er ansatte ved indgangen. Det vil betyde, at enhver person kan gå direkte ind på afdelingerne og tage et gratis bad, hvilket vi ikke forventer er hensigten. Det kan ikke være rimeligt, at folk uden adgangskort kan gå direkte på afdelingen uden at betale, men dertil kommer, at det kan give adgang til såvel misbrugere, kriminelle og andre persongrupper, som ikke ønskes på afdelingerne. Da der bliver skåret i antallet af livreddere, og deres primære opgave er af passe bassinet, vil der derfor i ovenstående situation være behov for hurtig indgriben.

En anden vigtig ændring er, at man erstatter digitale låse med hængelås til at låse skabe med. Ved en ulykkessituation kan livredderen, hvis den forulykkede er ukontaktbar, ikke give vigtige oplysninger videre omkring gæstens navn og cpr-nr. til ambulancepersonale/politi. Fremadrettet betyder det, at livredderen kommer til at klippe hængelåse op på en masse skabe, som derefter vil være ulåste, til stor gene for gæsterne. Det virker derfor ulogisk at droppe det nuværende system, som virker.

Endelig kan vi allerede nu forudse, at visse borgere vil holde op med at komme i svømmehallerne, idet ikke alle voksne borgere har adgang til nettet, men dette bekymrer åbenbart ikke byrådet, som har foreslået disse besparelser. I glemmer desværre, at det - uanset alder - er vigtigt, at vi bruger vores krop så meget som muligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce