Annonce
Nyborg

Svømmebassin lagt på køl

Siden projektet blev præsenteret for efterhånden fem år siden, er de varme følelser for det stort anlagte projekt i Nyborgs marina kølnet noget. Illustration: Nord Architects
De varme følelser for et stort projekt i Nyborgs gamle marina er noget køligere, end de var for fem år siden.

Nyborg: - Det er et stort, stort nummer.

Begejstringen ville næsten ingen ende tage, da Venstres Søren Svendsen for efterhånden fem år siden satte ord på byrådets planer om et multibassin i marinaen i Nyborg.

Det opvarmede svømmebassin var, som Fyens Stiftstidende skrev, en "spektakulær" del af et stort projekt med nye klubhuse og skabelsen af et nyt "spændende miljø" i byens gamle lystbådehavn.

Annonce

Men siden er de varme følelser for projektet blevet køligere.

Og dét i så høj grad, at et samlet byråd nu er indstillet på at lægge det spektakulære multibassin på is og i stedet bruge pengene på cykelstier.

Bøvl fra starten

Projektet i Nyborg Marina er stort set siden præsentationen af det løbet ind i bøvl med både brugerne af området og andre myndigheder.


Hvor i hulen skulle vi i øvrigt ellers finde pengene til det store behov for flere cykelstier, der tydeligvis er?

Carsten Kudsk, De Lokalnationale


Senest har Kystdirektoratet efter en lang og omstændelig sagsbehandling sagt nej til etableringen af et multihus på vandet i Nyborg Fjord - i direkte tilknytning til det planlagte multibassin.

Og nu står et samlet byråd bag partiet Venstres idé om i stedet at bruge de 20-25 millioner kroner, multibassinet vil koste, på et mere presserende behov for cykelstier i stort set hele kommunen.

Nyborg Kommune sendte for godt en måned siden et revideret marinaprojekt til Kystdirektoratet.

Men eftersom ingen rigtig ved, hvornår de eventuelle tilladelser til det reviderede projekt bliver givet, foreslår Venstre altså at udskyde etableringen af et opvarmet multibassin og i stedet sende pengene ud at arbejde på cykelstierne.

- Multibassinet er ikke lagt i graven. Men vi har her nogle frie midler, vi kan bruge fornuftigt. Og hvis det så på et eller andet tidspunkt bliver muligt at realisere projektet, må vi se på det til den tid, siger Kenneth Muhs.

Annonce

"Helt skørt"

Der er heller ikke hos byrådets øvrige partier varmere følelser end som så for det opvarmede multibassin i marinaen.

- Det er fint at udskyde projektet, mener Dansk Folkepartis Anne-Marie Palm-Johansen.

- Det bliver jo alligevel nok en mindre, udvalgt skare, der kommer til at benytte det, tilføjer hun.

SF's Suzette Frovin har heller ingen problemer med at veksle multibassinet til cykelstier.

- Den oprindelige idé lød som noget, der kunne noget. Men som det ser ud nu, vil det være helt skørt, hvis ikke vi bruger pengene på noget mere fornuftigt, fastslår hun.

Det samme udtryk - "skørt" - benytter De Lokalnationales Carsten Kudsk sig også af.

- Det er helt skørt, at vi konstant skubber pengene til et multibassin foran os. Det er en god idé at bruge dem på cykelstier i stedet. Og hvor i hulen skulle vi i øvrigt ellers finde pengene til det store behov for flere cykelstier, der tydeligvis er, spørger han.

Forhandlingerne om Venstres forslag om en langsigtet investeringsplan for flere cykelstier i Nyborg Kommune begynder på fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce