Annonce
Rejser

Svævebane og smuglerrute: Det kan du også opleve i Ischgl

Guld- og Sølvruten på smuglerturen består primært af røde og sorte pister, og den er derfor anbefalet for øvede skiløbere. Bronzeruten er markant kortere og består udelukkende af blå pister, hvor alle kan være med. Foto: TVB Paznaun
Er man til fart og spænding, bør man ikke forlade Ischgl uden at have prøvet svævebanen Skyfly. Er man en dygtig skiløber, kan man også kaste sig ud i verdens længste skirute, der tager én igennem hele området og over grænsen til Schweiz.

Ud over fantastisk skiløb og ét af verdens bedste liftsystemer byder Ischgl på flere andre oplevelser. Siden 2016 har det for eksempel været muligt at flyve lige over trætoppene med 85 kilometer i timen fra Silvrettabahns mellemstationen i 1638 meters højde og ned til dalen på en flere kilometer lang svævebane kaldet Skyfly.

Man får ski eller snowboard spændt fast på ryggen og sidder i en sele, der minder om dem, man også bruger til elastikspring. Det kræver lidt mod at svinge skistøvlerne ud over kanten og sætte sin lid til, at seletøj og kabel kan bære vægten, men når først man er i gang, glemmer man alt om højdeskræk og nyder i stedet udsigten, farten og bjergene omkring en. Prisen for svæveturen er 39 euro (knap 300 kroner) for voksne og 24 euro for børn og unge under 17 år.

Annonce
Man svæver cirka 50 meter oppe i luften, og hastigheden når op på 85 kilometer i timen på Ischgl Skyfly. Foto: TVB Paznaun

Smuglerruten til Schweiz

Ischgl er historisk kendt for sine smuglere, der fragtede smør, ost og skind over bjergene og ned til nabobyen Samnaun i Schweiz for så at medbringe kaffe og tobaksvarer på tilbagevejen. Det er selvfølgelig mange år siden, men det er stadig muligt at stå på ski over grænsen og handle toldfrit i Schweiz – for eksempel hos Smuglers Alm, hvor der både er restaurant, café og toldfrit salg samt masser af gamle sort/hvide billeder af de oprindelige smuglere.

Hvis man henter appen iSki Ischgl, kan man desuden følge tre forskellige "smuglerruter", hvor GPS’en i telefonen tjekker, om man passerer alle checkpoints. Bagefter kan man se, hvor langt man har stået, antal højdemeter samt tophastighed. Den længste smuglertur (Guldruten) består af 35,7 kilometer pister, hvilket gør den til den længste skirute i verden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Opsang til regeringen: Det haster med at afværge trængsel på Lillebælt

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1995: Mand anholdt for ni sexoverfald i Odense

1995 Kriminalpolitiet anholdt kort før kl. 21 i aftes en 37-årig mand fra Odense, som foreløbig mistænkes for at være gerningsmand til ni sexoverfald på kvinder i Odense. Manden, der havde set tv sammen med nogle bekendte, ringende ved 19.30-tiden selv til politiet og fortalte, at det var ham, der onsdag cyklede ind i en 17-årig skolepige på cykelstien bag Haustrups Fabrikker. Han havde genkendt sig selv efter det signalement, som TV 2 havde sendt ud i Nyhederne kl. 19. Den 37-årige tilstod, at det var ham, der havde påkørt den 17-årige pige, men at der var tale om et færdselsuheld. Ifølge pigens forklaring havde den anholdte indhentet og væltet hende på cykelstien men stak af, da hun skreg op. 1970 De to unge odenseanere Peter Sindberg og Bjarne Hildebrandt, der stod som arrangører af beatkoncerten med Jethro Tull i Fyens Forum i fredags, præsenterer en ny koncert allerede på lørdag med den københavnske trio Young Flowers og guitaristen Peter Thorup, der er tidligere medlem af gruppen Beefeaters. Efter forhandling med teaterchef Kai Wilton gennemføres koncerten på Odense Teater som en ”Midnight Session”, der begynder kl. 23.30 og foruden Young Flowers også byder på Otte Franckers kvartet. I øvrigt ligger det nu fast, at den engelske beatgruppe Procul Harum giver koncert i Odense den 19. februar. Koncerten arrangeres i samarbejde med impressario Steen Wittrock. 1945 I Middelfart udviklede der sig rene skandalescener, da kommunen i går åbnede for salget af de kommunale tørvereserver. Praktisk talt alle husstande i byen søgte at sikre sig de tre sække med 40 kilo tørv, som der kunne udleveres, og der opstod vildt slagsmål for at komme frem til udleveringsstedet. Den voldsomme tilstrømning kom helt bag på kæmnerkontoret, der inden for et angivet tidsrum havde åbent for salget. Kvinder og mænd i hundredvis løb storm mod rådhuset, og i løbet af få øjeblikke var alt kaos med råb og skrig fra menneskemængden, hvor der blev puffet og slået med knytnæver. En dame besvimede og en mand fik sin hånd så stærkt læderet, at han måtte under lægehandling.

Rejser

Dubai: Se verdens største guldring

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];