Annonce
Sport

Suveræne Shiffrin haler igen ind på Ingemar Stenmark

Lisi Niesner/Reuters
Med World Cup-sejr nummer 66 er 24-årige Mikaela Shiffrin nu 20 sejre fra at matche Ingemar Stenmark.

Skistjernen Mikaela Shiffrin satte søndag en fed streg under sin suverænitet i kvindernes alpine World Cup i denne sæson.

Amerikaneren sejrede således i Super-G-løbet i bulgarske Bansko, og det var hendes 66. World Cup-sejr i karrieren og den sjette i denne sæson.

De mange sejre er opnået i en alder af 24 år, og mange forventer, at hun vil slå Ingemar Stenmarks rekord på 86 alpine World Cup-sejre.

Muligheden, for at Shiffrin slår den rekord, bliver ikke mindre af, at hun nu er begyndt at vinde Super-G-løb. I sidste sæson vandt hun tre gange i disciplinen, og søndagens sejr i Bansko var hendes fjerde Super-G-triumf i karrieren.

Sejren blev sikret med en margin på 0,29 sekunder ned til italieneren Marta Bassino, mens schweizeren Lara Gut-Behrami blev nummer tre.

Slalomeksperten Shiffrin har vundet den samlede World Cup i de seneste tre sæsoner, og hun er godt på vej mod en fjerde triumf i træk. Midtvejs i indeværende sæson har hun et forspring på 370 point ned til Federica Brignone på andenpladsen.

Hver World Cup-sejr giver 100 point til den samlede stilling, og de 30 i hvert løb får point til det samlede regnskab.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce