Annonce
Sport

Suveræne Liverpool slår Chelsea i 15. ligasejr i træk

Eddie Keogh/Reuters

Liverpool fortsatte stimen af ligasejre, da det i London blev til en smal 2-1-sejr over Chelsea.

Meget tyder på, at alt er ved det gamle i Premier League.

Også i denne sæson er der Manchester City og Liverpool og så alle de andre.

Lørdag udraderede City Watford med en 8-0-sejr, mens Liverpool ude mod Chelsea søndag hev en smal 2-1-sejr hjem.

De tre point betød, at Liverpool suverænt topper rækken med seks sejre og 18 point, mens City er fem point efter på andenpladsen.

På tværs af sæsonerne var det rent faktisk Liverpools 15. ligasejr i træk.

Første halvleg blev ganske dramatisk.

Efter lidt under et kvarter begik Andreas Christensen et frispark mod Sadio Mané lige på kanten af feltet.

Mohamed Salah tog frisparket og lagde bolden til rette med en aflevering med hælen, og Trent Alexander-Arnold hamrede bolden i mål til 1-0.

Så måtte Chelsea foretage en tidlig udskiftning, da en skadet Emerson måtte erstattes af Marcos Alonso.

Tammy Abraham var særdeles tæt på sit ligamål nummer otte i sæsonen, da den 21-årige Chelsea-angriber var alene igennem, og det brændte på hos Liverpool kort efter.

César Azpilicueta fik bolden i mål, men scoringen blev annulleret af VAR, og skæbnen var hård, da Liverpool efter en halv time i stedet kom foran 2-0 på et hovedstød af Firmino.

Tre minutter før pausen måtte Andreas Christensen forlade banen med, hvad der lignede en knæskade, og ind kom Kurt Zouma, og manager Frank Lampard havde nu kun en enkelt indskifter tilbage i posen.

Efter kampen vurderede Lampard ifølge Chelseas hjemmeside, at danskeren pådrog sig et slag på knæet, og at det første indtryk var, at det ikke er en alvorlig skade.

Chelsea skulle frem og pressede også på, og det gav muligheder den anden vej for gæsterne.

Azpilicueta skabte flere muligheder i højre side, og N'Golo Kante var tæt på efter en time med en afslutning.

Kante tog så sagen i egen hånd med 20 minutter igen og driblede igennem Liverpool-forsvaret og sendte bolden op i krogen til 1-2.

Det lykkedes Liverpool at holde stand trods et tungt pres fra Chelsea.

Arsenal blev reduceret til ti mand fem minutter før pausen mod Aston Villa, da Ainsley Maitland-Niles fik sit andet gule kort. Forinden var Aston Villa kommet foran 1-0.

Arsenal udlignede efter 59 minutter ved Nicolas Pepe på et straffespark, men blot minuttet senere scorede brasilianske Wesley Moraes til 2-1 for Villa.

Alligevel lykkedes det Arsenal at vinde 3-2 i slutfasen, da Calum Chambers først udlignede, inden Pierre-Emerick Aubameyang på et direkte frispark sikrede sejren i det 84. minut.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce