Annonce
Sport

Suveræne Fruens Bøge rykker op i Elitedivisionen

Dameholdet fra Fruens Bøge tabte ikke en eneste kamp i løbet af sæsonen og er med en tidligere verdenselitespiller klar til at spille i den bedste række.

Tennis: Efter en overbevisende sejr på 6-0 lørdag over Aarhus 1900 i sidste runde af 1. divison vest er Fruens Bøge Tennisklubs damer rykket op i Elitedivisionen.

Odense-klubben gik ubesejret gennem sæsonen med sejre i samtlige kampe i alle syv runder - en samlet score på 42-0 i kampe og en sætscore på 84-1. Med andre ord afgav Fruens Bøge kun ét sæt undervejs i hele sæsonen.

I spidsen for holdet står Fruens Bøges nye spillende træner Anastasia Yakimova. 32-årige Anastasia Yakimova, der er født og opvokset i Hviderusland, sluttede sin karriere som nummer 48 på WTA's verdensrangliste.

Anastasia Yakimova spiller førstesingle for Fruens Bøge og kom til klubben 1. februar. I sommer vandt hun den store Leschley Cup i Aarhus foran den øvrige danske elite.

De øvrige spillere, der har sikret Fruens Bøge oprykning, er Emma Henriksen, Camilla Flintholm, Filippa Gaba og Caroline Damgaard.

Vester Skerninge Tennisklub sluttede på tredjepladsen i 1. division vest efter Aarhus 1900. Landsbyklubben på Sydfyn vandt fire og tabte tre holdkampe i løbet af sæsonen og sluttede med en score på 20-22 i kampe. I sidste runde vandt Vester Skerninge 5-1 ude over Randers.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce