Annonce
Indland

Suspenderer valgkamp: - Der er forskel på arbejde og politik

Køkkenchef Jonathan Bitzow Pedersen stiller op for Konservative. Hele uge 23 er han dog på arbejde for at være med til Spis og Støt-kampagnen, som Kræftens Bekæmpelse står for. Arkivfoto.

Køkkenchefen på Odense-restauranten Lei:k og kandidat for K, Jonathan Bitzow, vil efter eget udsagn "suspendere sin valgkamp" i uge 23 for at samle ind til kræftramte

Annonce

Valgkampen er i fuld gang, og for politikere landet over er valgkalenderen fyldt med debatter. Jonathan Bitzow fra Konservative er køkkenchef på Lei:k i Brandts i Odense, og i stedet for at føre valgkamp i uge 23, deltager han og restauranten i "Spis og støt", der er en landsdækkende kampagne til fordel for kræftramte.

Konceptet går kort og godt ud på, at en række restauranter laver en særlig velgørenhedsmenu, hvor en del af overskuddet går til Kræftens Bekæmpelse. Udover Lei:k er blandt andre Kok og Vin og Olivia Brasserie også med på Fyn.

Annonce

Nødvendigt at arbejde

Jonathan Bitzow skriver i en pressemeddelelse, at han suspenderer sin valgkamp for at styre slagets gang i køkkenet i løbet af ugen, og han forventer en arbejdsuge på om mod 70 timer.

- Lei:k vil gerne støtte den her sag, fordi det er noget, der er vigtigt for os herinde, og det er noget, vi har tilmeldt os, længe før vi vidste, at der blev valg, siger Jonathan Bitzow til Fyens.dk.

- Grunden til at jeg vælger at være i restauranten er først og fremmest, at vi er en lille forretning, så det er vigtigt, jeg er her, så det ikke går ud over gæsterne. Det skal jo ikke gå ud over dem eller de kræftramte, at der er valgkamp.

Annonce

Valgkamp på en anden måde

Politikeren kan ikke helt sætte sin valgkamp på pause, men med en lang arbejdsuge bliver det begrænset, hvor meget tid han får til at føre valg, mener han.

- Selvfølgelig laver jeg nogle valgkampsaktiviteter, jeg har jo en stor kampagnegruppe, der stadig fører valgkamp for mig. Og jeg skal jo også til folkemøde på lørdag (Det fynske folkemøde 2015, red.).

Da Fyens.dk spørger Jonathan Bitzow, om han ikke bare fører valgkamp på en anden måde, svarer den 28-årige kok således:

- At organisere mad til 400 mennesker, det kræver sin, og vi er jo et lille køkken, jeg har kun mine to køkkenelever herinde, så jeg bruger alle mine ressourcer på at være her, siger han.

- Det er jo ikke fordi, min arbejdsplads er klistret ind i valgplakater. Når jeg er herinde, så er jeg køkkenchef, så er jeg ikke politiker, slutter han.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce