Annonce
Trekantområdet

Susanne har droppet Sundplejen og valgt kommunal hjælp: - Jeg havde dårligt nok lyst til at smile

Susanne Jensen får dagligt hjælp. Fra 1. marts til slutningen af juni stod Sundplejen for hjemmeplejen, indtil hun sendte et klagebrev til både Sundplejen og kommunen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Susanne Jensen var i løbet af de første måneder med Sundplejen så skuffet, at hun nu har valgt at overgå til den kommunale pleje. Svingende service og udskiftning blandt medarbejderne gjorde beslutning nødvendig, fortæller hun.
Annonce

Erritsø: Det var en fortrøstningsfuld Susanne Jensen, som 1. marts i år begyndte at modtage hjælp fra Sundplejen.

Hun kendte flere af plejerne, og forhåbningen var, at det var muligt at lave mere faste aftaler end med den foregående leverandør. Seks måneder senere er hendes optimisme forsvundet.

En række af de faste plejere, der ofte kom hos Susanne Jensen, er ikke længere ansat hos Sundplejen, aftaler blev ikke overholdt, og kommunikationen med både plejere og ledere var problematisk, mener Susanne Jensen.

Derfor tog hun i slutningen af juni konsekvensen og meddelte, at hun ønskede at skifte til den kommunale pleje. Allerede få dage senere var skiftet effektureret.

Hun har også sendt en klage til både kommunen og Sundplejen.

- Sundplejen tager ikke hensyn til borgeres helbred og funktionsniveau. Det er hele tiden nye, der kommer på grund af konstante udskiftninger af medarbejdere, da mange ikke holder længe i det firma, og det går så også ud over borgerne, skriver hun.

Annonce

Påvirkede humøret

På grund af en autoimmun leversygdom og kronisk lymfødem efter en brystkræftoperation er Susanne Jensen visiteret til at få hjemmehjælp en gang om dagen. Men ifølge hende skete det jævnligt, at hjælpen var forsinket eller helt udeblev. Begge dele påvirkede hende både fysisk og psykisk.

- Jeg havde det bare ikke godt i den tid. Jeg havde dårligt nok lyst til at smile, siger hun til Fredericia Dagblad.


Sundplejen tager ikke hensyn til borgeres helbred og funktionsniveau. Det er hele tiden nye, der kommer på grund af konstante udskiftninger af medarbejdere, da mange ikke holder længe i det firma, og det går så også ud over borgerne

Susanne Jensen, borger


Hun er glad for, at hun skiftede leverandør til kommunen.

- De holder rimelig godt tidspunkterne, og det er stort set den samme, der kommer hver dag. Jeg har også fået en fast til rengøringen. Men det betyder ikke, at jeg ikke ville vælge det private, hvis der kom en ny privat leverandør ind, afslutter Susanne Jensen.

Læs Sundplejens svar på Susanne Jensens kritik her.

Frit leverandørvalg

Borgere, der er visiteret til praktisk hjælp som rengøring eller tøjvask eller personlig pleje, kan selv vælge, hvem der skal stå for hjælpen.

I Fredericia Kommune kan man i øjeblikket få hjælp via kommunens pleje eller det private selskab Sundplejen. Kvalitetskravene til leverandørerne er ens, uanset om det er kommunen eller et privat firma, som arbejder på ældreområdet. 

Generelt er det altid muligt at vælge en anden leverandør med 14 dages varsel. Brugerne har ret til at skifte, mens en leverandør ikke kan fravælge en kunde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Fødselarens fine gæst tog regn og blæst med humør - kronprinsessen fik hilst på broen til lands og til vands

Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Annonce