Annonce
Erhverv

Susanne gør det sjovt at holde afstand i børnehaven: Fandt på nyt under coronakrisen

Susanne Nielsen har lavet produkter, som skal hjælpe børn med at holde afstand i daginstitutionerne. Foto: Michael Bager

Coronakrisen udfordrer de selvstændige iværksættere, som pludselig kan stå uden arbejde, men flere iværksættere benytter sig af muligheden for at genopfinde sig selv og deres virksomhed.

Susanne Nielsen er en af dem. Hun har vendt den trælse situation til det positive, og hun har designet en række produkter, som skal hjælpe børnene i daginstitutioner med at holde afstand på en sjov og tryg måde.

- Det handler om at skabe en tryghed på legepladsen. Jeg er slet ikke i tvivl om, at pædagogerne gør alt, hvad de kan, men det her skal være et hjælpemiddel til dem. Vi skal ikke plante en frygt i børnene med skræmmende afmærkninger, men vi skal prøve at vende det til noget positivt, hvor vi fokuserer på, at vi passer på hinanden, siger Susanne Nielsen.

Annonce

Krisen en stor chance

Webshoppen for produktserien "Sammen gør vi afstand til en leg" har allerede været klar og parat til at sende afmærkning ud til daginstitutionerne i nogle uger. Ifølge iværksætterkonsulent Laila Burcharth fra iværksætterhuset Stjerneskibet i Odense er Susanne Nielsen ikke den eneste, der har brugt coronakrisen som en mulighed frem for en forhindring.

- Selv om coronakrisen kan være en iværksætters største frygt, kan den samtidig også være en iværksætters største chance. Mange har været nødt til at omstille sig og gøre tingene anderledes, og det betyder også, at de tager nogle ting med sig, som de kan bruge i fremtiden, siger Laila Burcharth.

Annonce

Kunderne forsvinder

Susanne Nielsen har virksomheden Jubel Design Studio, hvor hun primært har lavet tekstildesign - blandt andet for Jack & Jones i Kina. Derfor var hun også en af de første danskere, der kunne mærke konsekvenserne af coronavirussen, fordi nogle af hendes kunder befandt sig i virussens epicenter.

- Til at starte med mistede jeg en hel del kunder i Kina, og da folk begyndte at blive sendt hjem hos mine danske kunder, kunne jeg jo også godt se, at der ikke ville være arbejde til mig i mange måneder. Jeg gik lidt i panik, for jeg kunne godt se, at jeg skulle finde på noget nyt at lave. Jeg har vendt ti tusind forskellige ideer. Den ene dag ville jeg være fyldt med ideer, og den næste ville jeg ikke have nogen overhovedet, fortæller Susanne Nielsen.

De forskellige zoner kan markeres med dyr og flotte farverige bånd, hvor børnene kan lave tælleøvelser. Foto: Jubel Design Studio.

Ideen fik Susanne Nielsen dog gennem sine egne oplevelser som mor, da hun for første gang siden nedlukningen skulle aflevere sin femårige søn Malthe i børnehave. Da mor skulle vente ved afmærkningen udenfor, blev Malthe voldsomt ked af det, og Susanne Nielsen måtte tage hjem med en knude i maven - og en ny idé.

- Jeg syntes, at der manglede noget afmærkning til børnene, som kunne gøre dem mere trygge, så jeg kontaktede en pædagog for at høre, om de kunne bruge det. Hun spurgte mig så, hvor hurtigt jeg kunne lave det, for de har råbt og skreget om at få sådan noget. Det findes simpelthen ikke, fortsætter Susanne Nielsen.

Annonce

Fra ide til produkt

I løbet af nogle uger kom produkterne på nettet. Daginstitutionerne kan købe zoneflag, som har et dyr og et tal, så børnene kan føle sig trygge ved de sjove dyr og lave tælleøvelser.

Den uhyggelige afstandsmarkering er erstattet af strimler med ræve og sole, som hjælper børnene med at holde afstand og klistermærker på ruderne skal hjælpe børnene med at vinke farvel. Susanne Nielsen har dog et produkt, som hun er specielt stolt af - krammeflaget, hvor man giver et sidste kram til sine forældre og siger farvel.

- Krammeflaget er næsten det, der er vigtigst for mig, for det, der gjorde mest indtryk på mig, var, at vores afskedsrutiner var blevet ændret. Det er jo et helt forkert signal at sende, at man afleverer sit barn udenfor, og så må man ikke gå med ind. Det føles jo helt forkert for et barn, og det gjorde det også for Malthe, siger Susanne Nielsen.

Krammeflaget med bjørnen skal være med til at markere zonen, hvor man siger farvel til far og mor. Foto: Jubel Design Studio.

Iværksætteren håber, at hendes produkter kan få en fast plads i daginstitutionerne under og muligvis også efter coronakrisen, men hun er i hvert fald sikker på, at det nok ikke er det sidste, hun kommer til at lave til daginstitutionerne.

- Indtil videre har responsen været vildt positiv. Jeg har altid en god fornemmelse af mit netværk, og de reaktioner, jeg har fået, er virkelig kærlige. Jeg har også danset rundt om at udsmykke institutioner i fremtiden. Jeg kunne godt tænke mig at få noget mere bæredygtighed ind på institutionerne. Jeg vil ikke sige alt for meget om det, men jeg har et koncept i tankerne, som jeg rigtig godt kunne tænke mig at udvikle, siger Susanne Nielsen

Susanne Nielsen har designet hele produktserien fra hjemmekontoret med hjælp af hendes to sønner. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Gense live-læsermøde: Minister besvarede fynboernes spørgsmål inden trafik-forhandlinger for milliarder

Coronavirus

Live: Selvtest kan åbne for at sende flere elever tilbage i skole

Nordfyn For abonnenter

Brugsuddelere i nødråb til politiet efter bekostelige tyverier: Samme tyv med smag for champagne og dyre vine kommer igen og igen

Annonce