Annonce
Kultur

Surt show: Grand prix-kommentator stadig syg

Kommentator fra DR Ole Tøpholm kæmper med sygdom i Eurovision-ugen.

Ole Tøpholm, der plejer at kommentere Eurovision for Danmark, bliver heller ikke klar til anden semifinale.

Da DR's faste grand prix-kommentator og ekspert Ole Tøpholm mandag måtte kapitulere og indgive sit afbud til den første semifinale i Eurovision på grund af svigtende stemme, var det med håbet om, at han kunne blive klar til anden semifinale.

I stedet var det P4-værten Anders Bisgaard, der fodrede seerne med oplysninger om de 16 deltagende lande ved det første show.

Men torsdagens anden semifinale bliver også uden Ole Tøpholm ved roret. Det skriver han på sin Facebook-profil onsdag morgen.

- Stor ros til min afløser som melodi grand prix-kommentator, Anders Bisgaard. Han gjorde det super godt, skriver Ole Tøpholm og fortsætter:

- Jeg har her til morgen meddelt DR, at jeg også trækker mig fra semifinale 2 i morgen aften. Det vil være det bedste for seerne, synes jeg. Mit håb er så, at jeg er i stand til at gennemføre finalen lørdag aften på DR1, skriver han.

Både læger og eksperter har kæmpet for at få Ole Tøpholms stemme på rette kurs, men selvom det har hjulpet, mener kommentatoren ikke, at seerne er tjent med en rusten stemme.

- Jeg må godt kommentere for lægerne, men jeg synes ikke, seerne er tjent med det. Det skal være en god oplevelse for dem, og det skal ikke ødelægges af mig, fortalte han mandag til Newspaq.

Torsdagens semifinale bliver sendt direkte på DR1 klokken 21.00.

Newspaq

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dødsfald i Odense Arrest: Meget beklagelig mørkelægning fra myndighedernes side

Det er beklageligt, at Fyns Politi og Kriminalforsorgen har mørkelagt den tragiske sag om den 27-årige danske mand, der lørdag morgen blev fundet død i Odense Arrest. Beklageligt fordi offentligheden har en legitim interesse i at få årsag og omstændigheder at vide, når en ung mand dør i politiets varetægt. Og beklageligt fordi mørklægningen baner vej for allehånde gætterier, der næppe er politi og myndigheder venligt stemt. Politiet begrunder mørklægningen med at sagen efterforskes, og det er sædvanligvis en begrundelse, som pressen respekterer. Der kan være gode grunde til, at politiet i faser af en efterforskning holder kortene tæt til kroppen. I dette tilfælde forekommer “hensynet til efterforskningen” dog at være en standardafvisning, der er hentet til lejligheden. For det første er det svært at se, at et dødsfald, som tilsyneladende ingen andre mennesker er impliceret i, kan kræve en mørkelagt efterforskning over flere dage. Men selv med accept af mulige faktorer, som lægfolk ikke kender til, er der - for det andet - spørgsmål, som politiet må kunne svare på, efterforskning eller ej. For eksempel spørgsmålet, om den afdøde mand skal obduceres - en oplysning, som politiet i mange andre sager går ud med af egen drift. Senest da en ung mand blev fundet druknet i Munke Mose. Den afdøde 27-årige mand var dansker og mistænkt for at have begået et mord i Sverige. Han blev anholdt af dansk politi fredag aften på den fynske motorvej ved Ejby. Det rejser en række spørgsmål, bl.a. om han fik skader i forbindelse med biljagten, om han var psykisk uligevægtig ved anholdelsen, og om han i løbet af fredag aften eller nat blev tilset af en læge. Relevante spørgsmål, idet man skal huske, at med anholdelse af en person følger også en forpligtelse til at passe på den anholdte. Indtil videre vil politiet end ikke oplyse dødsårsagen, og pressen må derfor nøjes med at give den generelle information, at det ind imellem sker, at indsatte i arresthuse begår selvmord. Disse hændelser forsøger medarbejderne i Kriminalforsorgen at komme i forkøbet, men det lykkes ikke altid, og det har omverdenen forståelse for. Af flere grunde vil det være i Fyns Politis interesse at trække mørklægningsgardinet helt eller delvist fra.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Annonce