Annonce
Faaborg-Midtfyn

Surt: Ny møllevinge knækket i Åstrup

Det burde ikke kunne lade sig gøre, men i går knækkede en af de 23,5 meter lange vinger på Aastrup Mølle.

Blot fire måneder efter opsætningen, skal Åstrups vartegn atter repareres

Aastrup: - Det er næsten ikke til at bære. Nu havde vi gået og glædet os sådan over, at møllen atter fungerede, og til at vi kunne have en velfungerende mølle i mange år. Og så sker det der.

Det var en nærmest grådkvalt ejer af Stofmøllen i Åstrup, Bjarne Ingwersen, avisen mødte i går. Han kunne konstatere, at den ene af de nye møllevinger - lavet af jern for at være ekstra holdbare - simpelthen var knækket som en tændstik og havde lagt sig i spænd mellem bygningen og en anden vinge.

Det blæste ikke mere i Åstrup end andre steder i går, så det var en noget mystificeret ejer, der betragtede katastrofen.

- Det ser ud, som om vingen simpelthen er knækket i svejsningen, siger han.

Han var ikke selv på matriklen, da ulykken indtraf ved 14-tiden, men hustruen Jeanette befandt sig inde i stofbutikken ved siden af møllebygningen.

- Jeg hørte pludselig en meget høj skurrende lyd. Det må have været, da vingen gled ned ad bygningen, fortæller hun. Straks derefter sørgede hun snarrådigt for, at vindrosetten blev standset, så de 23,5 meter lange og 1,5 tons tunge vinger holdt op med at snurre.

- Ellers tror jeg, det kunne være gået helt galt. Hvis vingen falder helt ned, er det jo ikke til at regne ud, hvor den havner, og hvad den rammer på vejen, siger hun.

Det er møllebygger John Jensen fra Grevinge på Nordsjælland, der har stået for genopbygningen, efter møllen blev ødelagt i en oktoberstorm i 2013. Han reagerede prompte, da Ingwersen informerede ham om uheldet. En halv time senere var to kraner på vej fra Sjælland mod Åstrup for at bjærge vingen, inden den laver mere ravage.

Restaureringen har kostet et større millionbeløb, så parret har sørget for, at møllen i dag er fuldt forsikret.

Men det var ikke så meget pengene, det handlede om i går.

- Der findes næsten ikke ord for, hvordan jeg har det lige nu. Sådan noget burde bare ikke kunne lade sig gøre, sagde Bjarne Ingwersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Frodig kulturfantasi midt i et corona-år

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce