Annonce
Læserbrev

Surt for Radio24Syv

Politikerne er gået i andedammen. Politikerne ved udmærket godt, at Radio24Syv er en kanal, der lyttes til, og som ofte skaber debat. Politikerne vil have kanalen til provinsen.

Som ejer af et handelsfirma søgte jeg de bedste af de bedste, og ansøgere fra provinsen var velkommen til at søge. Slutresultatet var, at alle kom fra København-området.

I København har 75 procent af Danmarks finans kontor, og kunne man forestille sig, at 50 procent af dem skulle lovgives til at flytte til provinsen?

Min hund er en fransk bulldog, og som ikke har nogen hale. Vil Folketinget lovgive om, at det fremover kun er tilladt at have hunde med hale?

Politikerne kan ikke ændre ved den kendsgerning, at 75 procent af de mest spændende mennesker i Danmark bor i København eller nær København. Det at kræve radiokanalen til provinsen, er vel næsten det samme som at få statsministeren til at stemme på SF for at kunne fortsætte i politik.

Var det møllen eller radiokanalen, der gik ad helvede til?

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Det var mit livs sværeste skilsmisse, fortæller Helle Virkner

1994 Det var mit livs sværeste skilsmisse, bekender Helle Virkner langt henne i sin meget langstrakte erindringsbog ”Hils fra mig og kongen”, der udkommer i dag. Talen er om opbruddet i 1973 fra ægteskabet med Jens Otto Krag. Der havde været for mange kvinder i hans liv sammen med hende. Beviserne forelå. Han bekræftede dem selv, samtidig med at han holdt fast ved, at hun stadig var hans elskede Helle, genstanden for de varmeste kærlighedserklæringer i gengivne breve. Disse private ytringer til indehaveren af vekslende kælenavne er trykt med fremhævet skrift. Det gælder også digte, han skrev til sin Helle: ” ..thi dagens glæde skal kappes med længslen efter næste nats lidenskabelige hvile”. 1969 Samtidig med, at flere jyske byer undersøger mulighederne for flyforbindelse til Hamborg, foregår der for tiden en række undersøgelser om flyvning mellem Odense og Aalborg. Tanken om en flyrute mellem Odense og Aalborg er ikke af ny dato. Den har været drøftet adskillige gange, og hovedårsagen til, at spørgsmålet er rejst, er Statsbanernes stædige vægring ved at lade de to hurtigste lyntog i forbindelsen til og fra Aalborg, ”Limfjorden” og ”Nordjyden”, standse i Odense. Flere fynske industrivirksomheder har forhandlet med flyselskabet Bel Air i Odense om muligheden for at få etableret en fast rute til Aalborg, og selskabet har ansøgt om tilladelse til flyruten med foreløbig tre ugentlige dobbeltture. 1944 Generaldirektoratet for statsbanerne meddeler, at der indtil videre kun bliver sejlet to daglige færgeture over Storebælt i hver retning. Det betyder, at der kun vil være to togforbindelser fra Odense til Sjælland kl. 6.10 og kl. 11.50. Under hensyn til indskrænkelserne i tog- og færgedriften henstiller generaldirektoratet meget indtrængende til befolkningen om kun at foretage de allernødvendigste rejser mellem landsdelene. Forbindelserne mellem Odense og Jylland bliver indtil videre uændrede. Men indskrænkelserne i færgedriften vil formentlig betyde, at adskillige rejsende fra Jylland mod København vil foretrække at overnatte i Odense og rejse videre med det tidlige morgentog.

Annonce