Annonce
Kerteminde

Surfer i havsnød: Redningsaktion fik ham ind på land igen

Arkivfoto: Michael Bager
En surfer var kommet så langt ud i vandet nord for Fyns Hoved, at han ikke selv kunne komme ind til land igen. Stor redningsaktion sat i gang.

En surfer blev onsdag aften reddet i land, efter at han var kommet for langt ud i farvandet nord for Fyns Hoved.

Meldingen kom klokken 19.19, og redningsmandskab fra Beredskab Fyn blev sendt til Fyns nordligste punkt, ligesom der blev sendt en redningshelikopter af sted.

- Det var en anmelder på land, som kontaktede alarmcentralen, fordi han hørte råb fra surferen langt ude i vandet, fortæller Thomas Bendtsen, vagtchef ved Fyns Politi.

Redningsmandskabet kom fra Kerteminde, ligesom der blev sendt politi fra Odense for at bistå med redningen og koordinere indsatsen.

Det lykkedes dog hurtigt for redningsfolkene at få kontakt til surferen og få ham bragt i land, og redningshelikopteren kunne bagefter vende om til JRCC, Joint Rescue Coordination Centre.

JRCC behandler hvert år i gennemsnit cirka 2500 anmeldelser, hvoraf cirka 1000 fører til en aktion. Af disse er cirka 350 søredningsoperationer som den, der fandt sted onsdag aften.

Vagtchefen har ingen oplysninger om surferens alder, identitet eller hvordan hans tilstand var, da han atter fik fast grund under fødderne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Æggekagen vender tilbage: Tidligere medarbejdere går sammen og genrejser Carlslund efter corona-konkurs

Annonce