Annonce
Indland

Sure forældre laver skolehappening mod lærerlockout

Helsingør-mor har taget initiativ til protest mod konflikten. Forældrene kræver undervisning til deres børn.

Forældre har fået nok af lockouten, og at deres børn ikke kan komme i skole.

Da der ikke er nogen tegn på, at KL og lærerne er ved at blive enige om en aftale, vil forældrene tage sagen i egen hånd, skriver Helsingør Dagblad.

- Vi vil ikke længere acceptere, at vores børn ikke kan komme i skole, og derfor vælger vi at bryde lockoutens spilleregler - og simpelthen følge vores børn i skole på mandag, som vi plejede at gøre, siger initiativtager Sisse Krøll Willemoes.

Hun er mor til Asta i 2. klasse på Gilbjergskolen i Gilleleje og sidder til daglig i kontorfællesskabet Stationen, der har til huse i Grønnehave stationsbygning i Helsingør.

Mandag aften dannede hun Facebook-gruppen "Lockouten slutter på mandag". Tirsdag aften havde den 690 medlemmer. Hun har været i flere medier og fået kontakt til flere skolebestyrelser.

- Vi vil gerne lægge massivt pres på alle tre parter i konflikten. Målet er, at lockouten slutter inden mandag. Hvis den ikke er slut, afleverer vi vores børn på skolerne.

- Forældre til mindre børn vil nok vælge at blive på skolen. Det er en happening, men samtidig et markant signal. Vi kan ikke længere sidde stiltiende og acceptere, at vores børn ikke får undervisning, siger Sisse Krøll Willemoes.

Hun har taget initiativet, fordi hun mener, at lockouten har varet længe nok og er begyndt at gå ud over børnene.

- Vi har undervisningspligt i Danmark. Statsministeren siger, at vi skal have den bedst uddannede generation i historien. Det er svært, når de ikke får undervisning.

- Vi forældre er ikke kompetente nok til at give dem den undervisning, de har brug for. Desuden kan man se, at børnene savner deres hverdag. Tiden er inde. Det er forældrene, der kan slutte den her konflikt, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];