Annonce
Nordfyn

Surdejsbrød hitter i Morud: - Jeg havde ikke regnet med, at det ville blive så populært

Brødskabet, der er placeret foran Morud Forsamlingshus, bliver fyldt op onsdag, fredag og lørdag hver uge. Foto: Jonas Kvist Jepsen
Et spritnyt koncept har taget kegler i Morud. Et brødskab, der bliver fyldt op tre gange om ugen. Indtil videre har der været rift om hver en krumme.

Morud: Borgerne i Morud og omegn må som regel en tur i bake-off’en i den lokale Superbrugs for at få stillet deres morgenbrødslyster. Men nu er en ny spiller kommet på banen. Nemlig et brødskab, der er blevet placeret foran forsamlingshuset – og det har været et særdeles ombejlet initiativ.

Brødskabet åbnede onsdag i sidste uge og styres af Rasmus Petersen, der til daglig driver Surdejsbrødet i Gelsted. Han har flere forskellige forhandlere på Fyn samt et brødskab i Aarup, i Gelsted foran sin butik og nu også i Morud.

Et koncept, som Rasmus Petersen startede tilbage i februar sidste år.

Annonce

Disse skabe står ubemandet og fungerer nøjagtigt som en hvilken som helst anden vejbod, der sælger æbler, jordbær, kartofler og så videre. Rasmus Petersen har indtil videre haft stor succes med konceptet, der også er blevet populært i Morud.

- Jeg havde overhovedet ikke regnet med, at det ville blive så populært. Jeg havde selvfølgelig et håb om, at det ville blive taget godt imod, men det er blevet langt vildere, end jeg havde regnet med på forhånd, fortæller Rasmus Petersen.

Udsolgt på ingen tid

Brødskabet foran forsamlingshuset i Morud åbnede i onsdags. Her er konceptet, at skabet bliver fyldt op tre gange om ugen – henholdsvis onsdag, fredag og lørdag. Noget, der har haft stor lokal opbakning, hvor skabet alle dagene er blevet tømt til sidste krumme.

Og modtagelsen har været overraskende, og ikke mindst overvældende, for Rasmus Petersen, der nok må erkende, at der skal laves endnu flere brød til skabet i Morud.

Det er bare fedt, at der er så stor opbakning. Det kan virkelig mærkes i en så lille forretning som min. Det fortsætter forhåbentlig længe endnu.

Rasmus Petersen, indehaver af Surdejsbrødet

- Der har nok været lidt for lidt brød. Jeg har haft to dage, hvor der allerede har været udsolgt til middag, hvilket er lige tidligt nok. Folk skal også have mulighed for at få fingrene i et brød efter arbejdstid. Så jeg har planer om i den her uge at skrue op for mængden af brød, da der er så stor efterspørgsel, fortæller Rasmus Petersen, der dog er særligt opmærksom på ikke at overproducere for at undgå madspild.

- Jeg vil langt hellere have udsolgt end at have noget til overs. Vi har ikke brug for madspild, så derfor fylder jeg nok også lidt mindre i, end hvad der egentlig er kunder til. Men det er bare fedt, at der er så stor opbakning. Det kan virkelig mærkes i en så lille forretning som min. Det fortsætter forhåbentlig længe endnu, uddyber han.

Indtil videre har Rasmus Petersen fyldt skabet med omtrent 25 brød ad gangen onsdag, fredag og lørdag morgen herunder almindeligt brød, boller og rugbrød.

Annonce

Modtaget med kyshånd

Opbakningen har været til at føle for Rasmus Petersen, og hos Morud Forsamlingshus har man også kun haft positive ting at sige om konceptet. Man er derimod begejstreret over initiativet og glæder sig over, at folk bakker op om projektet.

- Han betaler ikke noget i leje for at have en bod ude foran. Vi synes bare, det er fedt, at der sker noget, og folk samtidig stopper op og ser, at der ligger et fint forsamlingshus og kontorfællesskab, fortæller formand for Morud Forsamlingshus, Marie Holmgaard Søvsø.

Meget symbolsk for populariteten var der (næsten) helt tomt i skabet, da avisen besøgte det mandag formiddag. Kun et enkelt rugbrød var til overs. Foto: Jonas Kvist Jepsen

Før årsskiftet solgte Rasmus Petersen brød ved en lille gårdbutik i Veflinge. Men det samarbejde stoppede, og derfor kiggede han sig om efter en ny samarbejdspartner. Og her blev han modtaget med kyshånd i Morud.

- Da mit samarbejde i gårdbutikken i Veflinge stoppede, var der mange, der tog kontakt til mig og sagde, at de manglede brød på Nordfyn. Så kiggede jeg lidt rundt og blev på et tidspunkt anbefalet at tage fat i Morud Forsamlingshus, da de er vilde med sådan et tiltag som mit. Så tog jeg kontakt til dem, og de var på med det samme, fortæller Rasmus Petersen.

Hos forsamlingshuset glæder man sig over, at konceptet er kommet til byen, og man håber samtidig på, at det er noget, der kan vare ved.

- Det har været et hit med brødskabet foran forsamlingshuset. Det blev udsolgt allerede første dag. Efter interessen at dømme er det en succes her i Morud. Vi er glade for at have fået det til byen, fortæller forsamlingshus-formanden.

- Reaktionerne har været positive blandt de lokale, og jeg håber, at det kan blive ved. Man er selvfølgelig altid nervøs for, at folk napper brødet uden at betale, men det virker til, at folk er lovlydige og betaler, så er det jo bare fantastisk, at det kan køre rundt, uddyber hun.

Rasmus Petersen bekræfter, at det hele er gået retmæssigt til og kan til stor glæde konstatere et rundt 0 ud for stjålne brød fra skabet i Morud.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Michael var bekymret for identitetstyveri, når borgere skulle hjælpes med MitID: Nu er der sket ændringer

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se video: Ingen hajtænder, dårligt udsyn og biler på skoleelevers cykelstier - Her er de tre største trafikale udfordringer

Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Odense

Borgmester afviser at tale om pisk for at få bilisterne over i letbanen: - Det kan jo være, at det går over al forventning i den kommende års tid

Kerteminde For abonnenter

Træhytte, chokolade og kød: Verena og Michael udvider deres firma med frilandsgrønt markant

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Kultur

Ultrapopulær popsmed kom hjem fra fabrikken: Andreas Odbjerg vinder suverænt den største fynske musikpris

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Annonce