Annonce
Nyborg

Sur sommer: Promenade uden publikum

Vejret var ikke med Danehof-promenaden og de frivillige, der iklædt Nyborg Dragtlaugs dragter gjorde middelalderhistorien levende. Foto: Carsten Olsen
De historiske kostumer var i fare for at blive til våddragter under det første af seks optog, der skal bringe middelalderen til live i Nyborg.
Annonce

- På en god sommerdag havde hundreder af mennesker stået her og kigget på jer. Sådan skulle det ikke være i dag. Men hyg jer nu alligevel. Det bliver fantastisk. Og hvis det står ned i stænger så søg gerne læ ...

Museumsinspektør Jonas Kragegaard forsøgte at holde humøret oppe.

Men lørdagens regn lagde nu alligevel en dæmper på den første - og største - af  sommerens historiske promenader i Nyborg.

For publikum på Kongens Skibsbro var ikke større, end at det kunne tælles på højst to hænder.

Der var langt flere frivillige i promenaden med Nyborg Dragtlaugs historiske middelalderdragter.

Og de frivillige var tydeligvis lidt bekymret for en uønsket forvandling til våddragter af de imponerende kostumer, som mange mennesker har brugt lang tid på at sy.

- Men hvad pokker. Hvis det havde været solskin og 30 grader, havde vi svedt som grise, som en af de frivillige i promenaden bemærkede.

Annonce

Danehof aflyst

Lørdagens promenade fandt sted på en dag, hvor Nyborgs store Danehof skulle have fornøjet et tusindtalligt publikum med marked, ridderturnering og masser af andre historiske aktiviteter.

Men med coronakrisen er omstændighederne alt andet end normale.

Den har forlængst ført til en aflysning af det store Danehof og i stedet bragt Østfyns Museer på idéen om seks Danehof-promenader i sommerens løb.


Det er selvfølgelig lidt ærgerligt med regn, når man har sådan et udendørsarrangement, som vi har i dag. Man håber jo altid, at solen vil skinne

Museumsinspektør Mette Ladegaard Thøgersen


Et Danehof light og et plaster på såret til de mange, som havde glædet sig til en historisk byfest.

Og når det nu skulle være, var museumsinspektør og leder af Nyborg Slot & Kulturarv Mette Ladegaard Thøgersen trods alt glad for ikke at skulle holde det store Danehof i lørdagens sure sommervejr.

- Det er selvfølgelig lidt ærgerligt med regn, når man har sådan et udendørsarrangement, som vi har i dag. Man håber jo altid, at solen vil skinne. Men det ville have været endnu mere ærgerligt med vejret, hvis vi havde haft Danehof, fastslog hun.

- Og de historiske promenader fortsætter i skolernes sommerferie, som mon ikke mindst en af dem rammer en solskinsdag, tilføjede hun.

Annonce

Stort Danehof i 2021

Danehof-promenaderne fortsætter de næste fem uger.

Man kan - uanset vejret - møde de historiske figurer i de imponerende håndsyede dragter i byen hver lørdag mellem klokken 11 og 13.

Nyborgs store Danehof med ridderturnering, optog, aktiviteter, optrædender og marked vender først tilbage i august næste år.

Og står det til Østfyns Museer, Nyborg Kommune og de mange lokale kulturaktører, som er involveret, bliver Danehof 2021 til gengæld et, der i mere end én forstand vil gå over i historien.

Fortid og fremtid mødes. Eventkoordinator og statist i Danehof-promenaden Birgit Toft ser til, mens multikunstneren Kirsia Isabella Olufsen maler en af figurerne for enden af Adelgade. Den gule farve markerer, at der er et år til Tour de France i Nyborg. Foto: Carsten Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce