Annonce
Odense

Sur smiley og bøde til KFC: 25 grader varme hotwings i kølerum

KFC på Ejbygade i Odense har fået en sur smiley, efter fødevarestyrelsen opdagede kylling med alt for høj temperatur. Fastfoodrestauranten kasserede maden med det samme Foto: Carlo Allegri / Reuters / Ritzau Scanpix
Fastfoodrestauranten Kentucky Fried Chicken i Odense har fået en sur smiley fra Fødevarestyrelsen, efter der blev fundet alt for varm kylling i et kølerum. Kyllingen blev kasseret med det samme, forsikrer restaurantchefen.

Fødevarestyrelsen har givet Kentucky Fried Chicken i Odense en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner efter et kontrolbesøg den 5. juli.

Det var efter en henvendelse fra en utilfreds kunde, at styrelsen dukkede op og målte alt for høje temperaturer i restaurantens kølerum. Det skriver BT.

Til BT forklarer restaurantchefen hos KFC på Ejbygade, at en kunde havde klaget over hår på hot wings, men at det måske har været en lille fjer.

Fødevarestyrelsen opdagede imidlertid under det halvandet time lange besøg et kølerum, der ikke levede op til formålet.

I luften blev der målt 23,1 grader, og der blev målt en temperatur på 25,5 grader i marinerede hot wings og 21,8 grader i brystfileter, der kun må opbevares ved højst fem grader.

Annonce

Smed madvarerne ud

- Vi er ret kede af det, siger restaurantchefen til BT og forsætter:

- Kølerummet er slukket i løbet af aftenen på grund af en sikring, så det er klart, at der var alt for varmt.

Han forsikrer, at kyllingen i kølerummet blev kasseret med det samme, fastfoodrestauranten opdagede, at der var for varmt i kølerummet. Det var angiveligt lige omkring åbningstid.

Fødevarestyrelsen bekræfter i rapporten, at maden blev kasseret.

Kontrolbesøget gav i øvrigt ikke anledning til anmærkninger bortset fra en dør, der stod åben ind til et produktionsområde, hvilket beskrives som en bagatel.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce