Annonce
Sport

Superligatrænere gør igen Robert Skov til ligaens profil

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
FCK's Robert Skov er blevet kåret til Forårets Profil. Han vinder prisen foran holdkammeraten Dame N'Doye.

I efteråret blev Robert Skov kåret til den største profil i Superligaen, og nu kan han endnu engang lade sig hylde med titlen.

FC København-spilleren er nemlig blevet kåret til Forårets Profil. Han vinder prisen foran holdkammeraten Dame N'Doye. Det skriver Tipsbladet, der står bag kåringen.

Det er Superligaens 14 trænere, der har skullet fordele point mellem spillerne, og her scorede Skov bedst af alle med 49 point foran Dame N'Doyes 45 point.

FCK-manager Ståle Solbakken kunne ikke stemme på sine egne spillere, men Robert Skov fik topkarakter af fem af de resterende 13 trænere.

Den 23-årige midtbanespiller, der netop er blevet udtaget til landsholdet, er glad for titlen.

- Det er ret vildt. Jeg havde sgu ikke regnet med det. Der er mange, der har gjort det godt i foråret, især her. Der er virkelig mange, der har steppet op, når det gjaldt.

- Så det er jeg stolt af og glad for, siger Robert Skov til Tipsbladet.

Tipsbladet har uddelt Efterårets Profil siden 1995, mens Forårets Profil er blevet uddelt siden 1999.

Forårets Profil i 2018 blev Brøndbys Kamil Wilczek.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce