Annonce
Sport

Superligatrænere gør igen Robert Skov til ligaens profil

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
FCK's Robert Skov er blevet kåret til Forårets Profil. Han vinder prisen foran holdkammeraten Dame N'Doye.

I efteråret blev Robert Skov kåret til den største profil i Superligaen, og nu kan han endnu engang lade sig hylde med titlen.

FC København-spilleren er nemlig blevet kåret til Forårets Profil. Han vinder prisen foran holdkammeraten Dame N'Doye. Det skriver Tipsbladet, der står bag kåringen.

Det er Superligaens 14 trænere, der har skullet fordele point mellem spillerne, og her scorede Skov bedst af alle med 49 point foran Dame N'Doyes 45 point.

FCK-manager Ståle Solbakken kunne ikke stemme på sine egne spillere, men Robert Skov fik topkarakter af fem af de resterende 13 trænere.

Den 23-årige midtbanespiller, der netop er blevet udtaget til landsholdet, er glad for titlen.

- Det er ret vildt. Jeg havde sgu ikke regnet med det. Der er mange, der har gjort det godt i foråret, især her. Der er virkelig mange, der har steppet op, når det gjaldt.

- Så det er jeg stolt af og glad for, siger Robert Skov til Tipsbladet.

Tipsbladet har uddelt Efterårets Profil siden 1995, mens Forårets Profil er blevet uddelt siden 1999.

Forårets Profil i 2018 blev Brøndbys Kamil Wilczek.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Annonce