Annonce
Udland

Superheltefilm er den bedst sælgende nogensinde

Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Den anmelderroste "Avengers: Endgame" har solgt for over 18 milliarder kroner på verdensplan.

Marvels superheltefilm "Avengers: Endgame" har overhalet "Avatar" og er nu den bedst sælgende film nogensinde. Det oplyser Disney ifølge nyhedsbureauet AFP.

Filmen var 500.000 dollar bag "Avatar" fredag. Men det er nu indhentet og mere til, hvilket altså gør filmen til den bedst sælgende nogensinde.

Hidtil har "Avatar" fra 2009 instrueret af James Cameron været den bedst sælgende film. Den solgte for 2,787 milliarder dollar - 18,58 milliarder kroner - på verdensplan.

Det fremgår ikke, hvor meget rekorden er slået med.

Men offentliggørelsen er godt timet, da den kommer, samtidig med at der er Comic-Con i San Diego. Det er en årlig messe for tegneseriefans.

Her sagde Kevin Feige, præsident for Marvel Studios, at han er imponeret over James Cameron, som længe har siddet på rekorden.

- Hvis du justerer for inflation, så har han stadig rekorden, og han får den sikkert igen, så snart han sender en ny film ud, sagde Kevin Feige fredag.

Det afholdt ham dog ikke fra at kalde Marvels superheltefilm for "den største film nogensinde".

"Avengers: Endgame" med blandt andre Iron Man, Captain America og Hulk har længe haft kurs mod rekorden.

Filmen var allerede halvanden uge efter sin premiere 24. april den femtebedst sælgende film nogensinde.

Den tre timer lange film er blevet rost til skyerne af både anmeldere og fans af det omfattende tegneserieunivers.

Filmen er det sidste og imødesete kapitel i en række af 22 film siden 2007 med populære karakterer fra Marvel som Iron Man (spillet af Robert Downey Jr.), Hulk (Mark Ruffalo) og Thor (Chris Hemsworth).

Ifølge Jakob Stegelmann, der er redaktør på tv-programmet "Troldspejlet", er det blandt andet centralt, at filmen er en afslutning på en filmserie.

- Det er som "Friends" med superkræfter. Vi vil gerne se, hvad der sker med dem uge efter uge. År efter år. Det er blevet en fælles ting.

- Vi skal alle sammen ind og se, hvordan denne her del af historien slutter, siger han.

Stegelmann vurderer, at man ikke nødvendigvis skal vente særlig længe, før en ny film slår rekorden sat af "Avengers".

- Jeg kunne godt forestille mig, at den nye Star Wars-film, der kommer til jul kunne overhale den her.

- Det er også en afslutning på en saga, som har endnu flere år bag sig og endnu flere fans end Marvel-universet.

De offentliggjorte beregninger tager ikke højde for inflation og antallet af solgte billetter.

Disney står ifølge nyhedsbureauet AP for 11 af de 12 film, der har solgt flest billetter i deres åbningsweekend.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter politiaktion

Annonce