Annonce
Odense

Supercykelsti til området ved Storms Pakhus klar sidst på året

Arbejdet med den sidste del af Langesøstien forventes færdigt til efteråret, og indvielse vil ske kort efter. Grafik: Odense Kommune
Langesøstien bliver forlænget i år til Nørrebro og området omkring Storms Pakhus. Som en del af anlægget kommer der ramper til Åløkkeskolen, Seniorhuset og nyt kollegium. En grøn kile fører op til Byens Bro og centrum.
Annonce

En af byens mest benyttede supercykelstier, Langesøstien, forlænges i 2020, så det bliver muligt at cykle fra Korup til Nørrebro-området ved Storms Pakhus uden at skulle slås med bilerne om pladsen.

I dag stopper cykelstien ved Hans Tausens Kirke på Rugårdsvej, men ved at forlænge den langs baneterrænet under de store indfaldsveje Rugårdsvej, Åløkke Allé og Næsbyvej bliver det muligt at føre cykelstien helt ind til Nørrebro, hvor der efter planerne er fuld gang i opførelsen af flere hundrede nye ungdomsboliger og kollegieværelser.

Cykelstien vil ikke blive forlænget mere, men til gengæld rammer den her et nyt grøn område (en grøn kile), som fører op til Byens Bro og dermed sikkert til Kongens Have og centrum. Den grønne kile skal også være færdig i 2020.

Studerende til SDU kan bruge Byens Bro og omkring Odeon fange en ny supercykelsti til SDU.

Supercykelsti

En supercykelsti er en cykelrute med god belægning og få, korte stop.

Samtidig er cykelstien gjort bredere, så den også kan tage det stigende antal ladcykler og elcykler. Derudover er der opstillet cykelpumper på udvalgte steder.

Langesøstien er en supercykelsti i et gammelt jernbanetracé, der løber fra det vestlige Odense og ind til Åløkkekvarteret. Forlængelse af stien flytter endestationen ind til den grønne kile på Nørrebro, så man fremover vil kunne cykle fra det vestlige Odense ind til havnen, Byens Bro og Odense Banegård uden at møde et lyskryds.

Langesøstien er blevet forlænget flere gange, og den seneste forlængelse fra Åløkkekvarteret til Nørrebro ender med at koste små 19 millioner kroner. Det skyldes blandt andet en dyr tunnel, som skal gå under Åløkke Allé. Her finder anlægsarbejdet sted i sommerferien i år.

Annonce

Opgradering til det vestlige Odense

Forlængelsen af Langesøstien har været adskillige år undervejs, blandt andet fordi kommunen har skullet forhandle med en del forskellige jordejere. Men nu er alle forhold på plads.

- Vi ser frem til at tage forlængelsen af cykelstien i brug, for den kobler mange ting sammen, siger kontorchef Rasmus Bach Mandø fra By- og Kulturforvaltningen.

For eksempel får cyklister fra Gartnerbyen, Idrætsparken og hele det vestlige Odense også lettere ved at komme til havneområdet og Nørrebro.

- Der er netop blevet lavet ramper på den eksisterende cykelsti til det nye boligområde, Gartnerbyen, og derudover etablerer vi nye cykelstier på Stadionvej mellem Langesøstien og Idrætsparken, fortæller Rasmus Bach Mandø.

Det træk er med til at øge oplandet til Langesøstien.

Arbejdet med den sidste del af Langesøstien forventes færdigt til efteråret, og indvielse vil ske kort efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce