Annonce
Kerteminde

Superbrugsen frygter Skagen-tilstande

Superbrugsens parkeringsplads vil i løbet af få år blive mindre end de cirka 140 pladser, brugsen råder over i dag. Brugsen har aftalt med Kerteminde Kommune, at kommunen køber 1000 kvadratmeter af pladsen, og brugsen har planer om at bygge en vaskehal på parkeringspladsen. Foto: Tim Kildeborg Jensen
Kerteminde skal ikke være som Skagen, hvor du alle steder skal betale for at parkere, mener brugsuddeler Jan Sandgaard.
Annonce

Kerteminde: Der er rift om de cirka 140 gratis parkeringspladser ved Superbrugsen i Kerteminde i øjeblikket. Det er nemlig både kunderne til Superbrugsen, gæsterne til Fjord&Bælt og turisterne, der skal op  i byen, der har fundet ud af, at det er smart at parkere gratis ved Superbrugsen.

- Det er jo et positivt problem, at der kommer mange mennesker. Men et positivt problem kan også blive negativt, hvis kunderne siger, at det er umuligt at parkere, for så bliver de væk, siger brugsuddeler Jan Sandgaard, der sammen med sin bestyrelse har diskuteret muligheden for at lave time-parkering på parkeringspladsen.


- Vi vil meget nødigt indføre begrænsning, men vi kan blive tvunget til at gøre det, for at vores kunder kan få en plads.

Jan Sandgaard


Superbrugsen har allerede fået flere henvendelser fra private parkeringsfirmaer, der godt kunne tænke sig at rundere på pladsen - mod at få en klækkelig del af bødeindtægterne.

Det tilbud har Superbrugsen indtil videre sagt nej tak til. Men det kan være den eneste mulighed, hvis kommunen tillader, at der bliver opført boliger i stor stil på havneområdet, uden at der følger parkeringspladser med.

- Vi vil meget nødigt indføre begrænsning, men vi kan blive tvunget til at gøre det, for at vores kunder kan få en plads, siger Jan Sandgaard.

Annonce

Skagen-tilstande

En stor del af gæsterne til Fjord&Bælt - lige på den anden side af vejen, parkerer i dag hos Superbrugsen. Turistattraktionen vejleder ellers på deres hjemmeside gæsterne til at parkere på parkeringspladsen ved rådhuset. Den mulighed forsvinder helt, når kommunen sælger parkeringspladsen, der i øjeblikket er sat til salg.

- Holdningen på rådhuset er jo, at de opfordrer medarbejderne til at holde ude ved Johannes Larsen Museet. Men de siger også, at hvis bare det er lovligt, så kan de holde, hvor de vil. Så holder de jo ovre hos os, konstaterer Jan Sandgaard.

- Og så er vi tilbage ved, at vi kan blive tvunget til at indføre time-parkering for at få plads til vores kunder, siger uddeleren, der frygter, at hvis først Superbrugsen indfører betalt parkering, så er andre tvunget til at følge efter.

- Så får vi jo Skagen-tilstande. Deroppe betaler man over næsten hele byen for at parkere, og det ville være synd, for vi skal tage godt imod vores gæster i Kerteminde, siger han og understreger, at snakken om time-parkering ikke er en trussel. Det er blot en konsekvens af, at der kommer til at mangle mange parkeringspladser, hvis ikke politikerne tænker sig godt om.

Men politikerne har vel også en pligt til at udvikle Kerteminde?

- Ja, men de skal bare være helt sikre på, inden de udbyder det hele, at der er parkeringspladser nok. Både til dem der skal bo der, men også til dem der kommer og besøger os. For når de først går i gang med at bygge, så er det for sent at tænke på parkeringspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Odense

25-årig varetægtsfængslet: Sigtet for medvirken til drab og drabsforsøg i Egeparken

Annonce