Annonce
Kerteminde

Superbrugs firedobler overskud: Nu skal den udvides

Kim Ernstsen er uddeler i Superbrugsen i Langeskov. Foto: Michael Bager
Det går så godt, at Superbrugsen til næste år vil udvide lageret.
Annonce

Langeskov: Superbrugsen i Langeskov kom godt ud af 2019 med et overskud på 1.139.000 kroner. I 2018 var overskuddet på 264.000 kroner.

- Vi har haft et godt år, hvor mange af de ting, vi har arbejdet på i de sidste par år, har givet en god effekt, fortæller uddeler, Kim Ernstsen.

Superbrugsen har blandt andet investeret en del penge i at genindvinde varmen fra et nyt køleanlæg.

- Og alene der sparer vi næsten 100.000 kroner om året, og så hjælper vi samtidig miljøet.

- Og så har vi bare solgt godt med varer og været gode til at passe på vores omkostninger. Vi har nogle dygtige medarbejdere, der er meget engagerede i de ting, de laver. Derfor har vores spild ikke været ret stort sidste år, siger Kim Ernstsen.

Det hjælper også en del på regnskabet, at Superbrugsen sidste år solgte en udlejningsejendom på Jernbanegade 12.

- Den har vi haft i 17 år. I tidernes morgen blev den købt for at bruge grunden til at bygge en vaskehal. Det blev så ikke aktuelt, fortklarer uddeleren.


- Og så har vi bare solgt godt med varer og været gode til at passe på vores omkostninger.

Kim Ernstsen, uddeler


Cirka en tredjedel af overskuddet stammer fra salget af udlejningsejendommen.

Annonce

Lageret skal udvides

Siden Kim Ernstsen blev uddeler i 2015, har han gennemført en række fornyelser i Superbrugsen, og næste projekt i rækken er en udvidelse af lageret.

- Vi har brug for noget mere lagerplads, og vi arbejder lige nu på at få en tilladelse til at bygge en lagerbygning med plads til 120 paller. Det er min drøm, at vi får det gennemført i løbet af det næste års tid.

Den ekstra plads vil betyde, at brugsen bliver mindre afhængige af dag-til-dag-leveringer og får mulighed for at købe større partier hjem til butikken.

- I højsæsonen, når vi har rigtig travlt, kan vi ikke være her, med alle de varer, vi får. Så er vi nødt til at fylde varer ind, lige så snart de kommer.

- Med ekstra plads får vi en buffer, så vi undgår at stå i en situation, hvor vi har udsolgt af en vare. Lige nu og her kan det eksempelvis være svært at få sodavand og vand.

- Det vil også lette arbejdsforholdene for personalet, der ikke skal flytte varerne så mange gange, siger Kim Ernstsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

DHG tager imod kommende ligahold

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce