Annonce
Middelfart

Sundhedsstyrelsen beklager: Middelfart-virksomhed blev udstillet i kampagnevideo

Virksomhedens håndsprits-dispenser bliver fremstillet negativt i Sundhedsstyrelsens kampagnevideo. Dette foto forestiller ikke en af Stay-Wells sprit-dispensere. Arkivfoto: Jesper Lundsgaard
I en kampagnevideo fra Sundhedsstyrelsen fremstilles en håndsprits-dispenser fra virksomheden Stay-Well i Middelfart som værende dårlig. Det ærgrer virksomhedens indehaver Gunnar Liland Thomsen.

Middelfart: Indehaveren af virksomheden Stay-Well i Middelfart er temmelig utilfreds med Sundhedsstyrelsen, der i en ny kampagnevideo udstiller virksomhedens produkt i en negativ sammenhæng. Virksomheden har siden foråret 2020 solgt dispensere til håndsprit og andre værnemidler i kampen mod corona.

- De (Sundhedsstyrelsen red.) har brugt et af vores produkter i en kampagnevideo. Og for at gøre videoen sjov og underholdende, som de jo skal være, så har de valgt at manipulere videoen, så vores produkt fremstår som værende dårligt. Og det havde ikke været et problem, hvis ikke det var, fordi at det er tydeligt at genkende vores logo og navn i videoen, fortæller indehaver Gunnar Liland Thomsen.

Videoen er udgivet på sociale medier og er en del af Sundhedsstyrelsen kampagne "Ha' tåmodighed. Lidt endnu." I den pågældende video ser man en håndværker, der døjer med en langsom håndsprits-dispenser, der først doserer spritten, efter han har fjernet sin hånd. Dispenseren er fra Stay-Well.

- Vi befinder os på et marked, hvor mange produkter ligner hinanden, og markedet er blevet oversvømmet med underlødige produkter. Så det er meget uheldigt, at vi i sådan en video bliver tillagt præcis de egenskaber, vi kæmper for ikke at have. Det betyder potentielt, at vores logo bliver set som værende lig med billige kopier, siger Gunnar Liland Thomsen.

Han vurderer, at videoen er manipuleret ud fra det faktum, at dispenseren i videoen har en bip-lyd, det har den ikke i virkeligheden. Desuden reagerer virksomhedens dispensere på et kvart sekund, ifølge indehaveren.

Annonce

Ny video udsendt

Avisen har kontaktet Sundhedsstyrelsen angående videoen, og styrelsen skriver i et skriftligt svar:

"Sundhedsstyrelsen er kede af sagen og er i dialog med både produktionsselskabet bag videoen og bureauet bag kampagnen, hvor denne video indgår. Bureauet beklager situationen og har udsendt en ny video, hvor brandnavnet er sløret. Denne video er sendt bredt ud til medier, så den kan erstatte den hidtidige version, de steder hvor det er muligt."

Den originale video er blevet slettet fra Sundhedsstyrelsens egne sociale medier og erstattet med den nye video.

- Det er jo et stykke på vejen, men det er 500.000 visninger for sent. Når man først har sluppet noget ud på internettet, så er ånden ude af flasken, og den kan man ikke proppe tilbage igen, lyder reaktionen fra Gunnar Liland Thomsen, der ærgrer sig over videoen, men har valgt ikke at kontakte Sundhedsstyrelsen. Han understreger, at han ikke er ude i et sagsanlæg mod styrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce