Annonce
Kerteminde

Sundhedsministeren opfordrer folk til at blive testet: Nu ruller testbilerne igen forbi dit lokalområde

I den kommende weekend er det muligt at blive testet for corona i Kerteminde Kommune. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Annonce

Nordøstfyn: "Hjælp os, bliv testet," skriver sundhedsminister Magnis Heunicke (S) på Twitter.

Smitten er på vej ned i Danmark - også i Kerteminde Kommune. Her viser tallene fra Statens Serum Institut tirsdag, at seks borgere inden for de sidste syv dage har været smittet, og incidenstallet er på 25,3. Det er et lavest, det har været i flere uger.

Det er fortsat vigtigt at sørge for, at smitten bliver holdt nede, og at den britiske coronavariant ikke marcherer frem i Danmark. Den nye virusvariant er vurderet til at være meget mere smitsom end den coronavirus, vi kender. Derfor forlængede den danske regering i sidste uge også corona-restriktionerne med tre uger frem til og med 7. februar.

Kerteminde Kommune sørger nu for, at tilgængeligheden til at blive testet er noget lettere, da kommunen igen samarbejder med Ambulance Syd. Op til og i weekenden kommer testbilerne til kommunen.

Fredag 22. januar kan du fra klokken 9 til 17 blive testet i Langeskov Idrætscenter. Lørdag 23. januar skal du tage turen til Munkebo Idrætscenter, hvor testbilerne er fra klokken 9 til 17.30. Søndag 24. januar parkerer testbilerne ved Kerteminde Idrætscenter fra klokken 9 til 17.30.

Den test, du kan få foretaget, er ikke en hurtigtest. Det er en PCR-test, som foregår ved, at du bliver podet i svælget. Svaret på din test kan du forvente at få i løbet af 48-72 timer.

Når du møder op for at stille dig i kø til en test, er det vigtigt, at du bærer mundbind, og du må ikke have nogen symptomer på sygdom.

Hvis du synes, at køen er for lang, eller du ikke har tid til at kigge forbi testbilerne, kan du, hvis du ikke har nogen symptomer, bestille tid i et testcenter. Du kan booke tid på coronaprover.dk.

Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce