x
Annonce
Sydfyn

Sundhedsminister: Man kan godt tage i sommerhus, hvis man er meget opmærksom

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) slår nu fast, at man godt må tage i sommerhus. Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix
Efter nogen forvirring slår sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fast, at man godt kan tage i sommerhus, hvis man er "meget, meget opmærksom".

Ærø/Christiansborg: Man kan godt tage i sommerhus. Sådan lød konklusionen fra sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), da han blev spurgt i Radioavisen på DR onsdag klokken 12.

- Man kan godt tage af sted i sommerhus, men det er helt afgørende, at man overholder retningslinjerne, så hvis man gør det: Prøv så vidt muligt at pakke bilen med mad, og vid fra starten af, det er ikke sådan, at børnene kan få nye legekammerater, fordi man skal holde to meters afstand. Og hvis man skal rejse på tværs af landet, skal man i særlig grad være meget, meget opmærksom, sagde ministeren.

Uanset hvad er det altafgørende, at man selvfølgelig sørger for at minimere smittespredning på tværs af landet, slog han fast.

- Alle, der har det mindste hoste, let feber eller bare forkølelse: Hold jer indendøre og bliv hjemme. Men vi forstår også godt, at hvis man har mulighed for at komme i et sommerhus og siger, at nu skal man altså ud og have noget frisk luft, som jo også er godt, så er det bare meget vigtigt, at de, der vælger at gøre det, er ekstra, ekstra opmærksomme. Det er vores helt klare anbefaling, sagde han til DR.

Udmeldingen fra sundhedsministeren kommer, efter at der har været stor forvirring om, hvordan man skulle tolke statsminister Mette Frederiksens (S) opfordring for et par dage siden om at blive hjemme i påsken. Flere af landets borgmestre har frabedt sig besøg udefra, mens andre har sagt, at man er velkomne, blot man følger myndighedernes anvisninger.

Også på Ærø har debatten fyldt meget det seneste døgn. Specielt efter at turist- og erhvervsdirektør Chris Hammeken i et læserbrev skrev, at "alle danskere er hjertens velkomne på Ærø."

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Annonce