Annonce
forside

Sundhedshuset skal ligge i Hulgade

Her i Hulgade 9 skal byens Sundhedshus ligge, besluttede politikerne i byrådet tirsdag aften.

Byrådet satte tirsdag aften punktum i sagen om placering af byens nye Sundhedshus, og det endelige valg faldt på Hulgade

Annonce

Svendborg: På et lukket punkt efter byrådsmødet tirsdag aften skulle de sidste brikker falde på plads.

Og det gjorde de.

Svendborg får et Sundhedshus, og politikernes endelige beslutning blev, at sundhedshuset skal ligge centralt placeret i byen i den tidligere tobaksfabriksbygning i Hulgade.

- Hulgade vandt - ikke mindst på grund af den centrale placering, men også fordi vi får så meget renovering for pengene, siger formand i Social- og Sundhedsudvalget, Hanne Ringgaard (R).

Sundhedshuset

Ideen om Sundhedshuset blev født i begyndelsen af 2014.
Ved budgetforhandlingerne sidste år blev man enige om, at afsætte penge til sundhedshuset.
Valget af placering har vaklet mellem Hulgade 9 og Ryttervej 59, men valget faldt på Hulgade.
Halberg A/S ejer bygningen, og renoverer den for 9 millioner kroner, og efter planen står den tidligst klar til brug til nytår.
Kommunen skal betale en årlig leje på 730.000 kroner.

Annonce

Frem og tilbage

Placeringen af sundhedshuset har været undervejs en rum tid, og andre placeringer har undervejs været i spil.

Før jul lød det fra Social- og Sundhedsudvalget, at sundhedshuset burde ligge uden for byen på Ryttervej 59 i den tidligere AMU skole.

Arkitekten, som kommunen fik til at regne på udgifterne til at renovere Hulgade kom nemlig frem til en pris på 30 millioner kroner. Det rakte kommunens 18 millioner kroner ikke til, hvorfor valget i sin tid faldt på Ryttervej.

Siden rakte ejeren af Hulgade 9, Halberg A/S, ud efter lommeregneren og kom frem til, at han kunne renovere den gamle tobaksfabrik for det halve - altså af kommunens budget - hvorfor kommunen skiftede mening og valget nu endelig er faldet på Hulgade

For 9 millioner kroner tilbød Halberg A/S bl.a. at renovere facaden, lave elevator og indgang til borgere med handicap.

Annonce

Ingen underskudsforretning

Trods det noget billigere tilbud, som Halberg A/S kunne give understreger Jens Pave, der er økonomidirektør i den familieejede virksomhed, at de ikke sætter penge til.

- Ellers går vi jo ikke ind i det her, siger han, men understreger samtidig, at virksomheden ikke tjener på selve ombygningen.

Alligevel kan det undre, at Halberg A/S kan renovere for 9 millioner kroner, når arkitekten, kommunen hyrede, fik prisen til 30 millioner kroner.

- Kommunens arkitekt har nok regnet forkert, lyder det fra Jens Pave, og oplyser, at lejeindtægterne naturligvis er det, virksomheden har interesse i.

- Vi får jo løbende lejeindtægter, og det er jo det, der er interessant for os. Vi vil jo gerne aktivere vores bygninger, så vi kan få et afkast, siger han og oplyser, at kommunen årligt skal betale 730.000 kroner i leje, og dertil kommer udgifter til vand, varme og elektricitet oven i.

Annonce

Klar til nytår

- Vi har jo en aftale med kommunen om, at de skal kunne flytte ind til nytår, så vi skal i gang hurtigst muligt, lyder det fra økonomidirektøren, mens Hanne Ringgaard er mere konservativ i sit syn på tidsplanen.

- Nu giver vi administrationen, arktikter og projektgruppen besked om at gå i gang, og så er planen, at huset står klar til brug i begyndelsen af 2017 - vi ved jo ikke om det bliver januar eller april, siger hun.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce