Annonce
Nyborg

Sundhedshus?

Ludvig Dittmann.

På Nyborg Rådhus pusles der med planer om et sundhedshus på DSB-grunden. I Nyborg Radikale Venstre har vi forsøgt at forstå de papirer, der er tilgængelige på nettet.

Det fremgår, at man vi investere 100 millioner kroner i et hus til omkring 35 eksterne aktører på sundhedsområdet, som skal leje lokaliteter på markedsvilkår. Kommunen får bygget 20 genoptræningspladser, og et ganske lille område til visse kommunale sundhedstilbud. Og det er så bundet op til en snørklet model med udvikling af boliger på havnen.

Man har i øjeblikket 19 genoptræningspladser, så noget polemisk kunne man sige, at det er 100 millioner kroner for en plads. Så har man i tankerne at bygge nogle plejehjemspladser, dér hvor de 19 genoptræningspladser i øjeblikket er. Et lille plaster på det sår, der opstod, da man lukkede Tårnparkens plejeboliger og ændrede funktionerne.

Annonce

Hele projekt Nyborg Sundhedshus forekommer yderst ugennemtænkt: Vi står sandsynligvis overfor en sundhedsreform. Supersygehusene er der disponeret over, og funktion og produktivitet i det danske højteknologiske sygehusvæsen har længe været i top. Det er den borgernære service, der vil være i fokus i en sundhedsreform.

I Nordjylland byggede man sundhedshuse for over 10 år siden for at imødegå mangel på praktiserende læger, mantra var at lækre lokaler lokker læger til. Lægerne udeblev. Retfærdigvis skal siges, at der er ved at være en vis udlejning nu efter mange år uden lejere. Hvad tænker lægerne i Ullerslev og Ørbæk om sagen?

I Morsø Kommune har man skabt et center for ”afklaring” – kombinationen af akutstuer, aflastningsophold fra hjem, og genoptræning efter indlæggelser. En plads per 1000 indbyggere – det fungerer. Det vil betyde, vi meget snart har brug for 32 pladser, og ikke 20.

Hvis man vil bygge et hus, hvor kronikerforsorgen er i fokus, bør det være som nabo til vores lille sygehus, som fungerer så udmærket med laboratorium og billeddiagnostisk afdeling.

Det er en ommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce