Annonce
Kerteminde

Kommunerne kæmper om milliarder afsat til støjdæmpning: - Der er ikke sat to streger under noget som helst

Ser man bort fra perioden under coronanedlukningen er mængden af trafik steget gennem en årerække. Arkivfoto: Morten Marboe
Selvom det kan se svært ud, er kampen om at få reduceret den sundhedsskadelige trafikstøj i Langeskov langt fra slut.

Langeskov: En af de store historier lige nu på landsplan er støj fra trafikken og konsekvenserne af selvsamme.

Det har længe været kendt, at trafikstøj var sundhedsskadeligt, men nu har et nyt studie også påvist en markant øget risiko for at få demenssygdomme.

Studiet har skabt debat, men i den debat er Langeskov ikke ret ofte blevet nævnt, selvom 697 husstande her er plaget af trafikstøj på et lydniveau over Miljøstyrelsens vejledende grænseværdi på 58 dB.

Annonce

Det ærgrer naturligvis borgmester i Kerteminde Kommune, Kasper Olesen (S).

- Jeg har haft trafikministeren (Benny Engelbrecht (S), red.) derude. Jeg har italesat det her, når vi har mødtes i Borgmesterforum Fyn. Jeg har også talt med indenrigsministeren (Kaare Dybvad (S), red.) om det og vist ham, hvilken udvikling Langeskov er i, og hvilke muligheder som vi her og nu er nødt til at sige nej til på grund af de her problemer.

Nationale prioriteringer

For nylig blev der på Christiansborg indgået en bred aftale om den danske infrastruktur, hvor der blandt andet er sat milliarder af til støjdæmpning.

- Jeg kan godt læse det forlig, og der kigger man på, hvor mange mennesker man kan hjælpe ved en indsats. Og der er nogle områder, der er større end Langeskov, og så kan man snakke nok så meget om retfærdighed, men det er sådan, de har valgt at prioritere. Jeg forsøger så at fortælle dem, at det er udvikling, de har sat i stå, siger Kasper Olesen og pointerer:

- Det er vigtigt at understrege, at der er ingen, der har sagt, at vi ikke får hjælp i Langeskov. Og det er derfor, at vi stadig kæmper kampen.

- Nu skal partierne bag forliget til at finde ud af, hvor millarderne afsat til at bekæmpe støj skal bruges henne. Vi kæmper og kæmper, og der er ikke sat to streger under noget som helst endnu.

Annonce

Fokus på nabokommunerne

For godt en måned siden sendte et samlet byråd i Kerteminde en skrivelse til alle folketingets partier omkring støjproblemerne i Langeskov.

Og politikerne er ikke færdig med at samarbejde om at få løst problemerne, fortæller byrådsmedlem og borgmesterkandidat Klavs Lauridsen (K).

- Jeg har forståelse for, at man er nødt til at tage et fagligt synspunkt, når man sidder og skal fordele penge. Der er nogle forskellige kriterier, de bliver fordelt efter, og hvis man kigger på antallet af boliger, er der flere i Nyborg.

- Lige nu er fokus lagt på hver sin side af Kerteminde Kommune (Odense og Nyborg, red.), og det er rigtig beklageligt. Vi har kun én ting at gøre, og det er at være vedholdende. Ingen kommuner kan løfte den her opgave alene, der skal statslige puljer til.

Han pointerer også vigtigheden i, at partierne i Kerteminde Byråd også hver især gør opmærksom på problemet opad i systemet i forhold til egne partier og nævner, at han igen vil tage fat i Mai Mercado (K) og Søren Pape Poulsen (K).

Annonce
Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

Assens

Rasmus og Anne Kirstine flyttede fra storbyen til Fyn for at udleve deres drøm - i dag åbner gårdbutikken: - Det kribler i maven

Erhverv For abonnenter

Fynske træningsbukser skal forhindre slidte hofter og knæ: - Vi er optagede af age hacking

Odense

Kvinde væltet omkuld og røvet i Eventyrhaven: Mænd stak af med kuffert og tasker

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Faaborg-Midtfyn

82-årig bilist idømt bøde: Overså svingende bil - og så gik det galt

Faaborg-Midtfyn

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Kultur For abonnenter

Tv-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Præsten er stoppet efter mindre end et år: Men han vil ikke fortælle hvorfor

Erhverv For abonnenter

Byggematerialerne er steget markant og håndværkerne har for travlt: Vejomlægning bliver mere end 1,5 mio. kroner dyrere end forventet

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Annonce