Annonce
Kerteminde

Sundhedsansatte arbejder over ved symaskinerne: Syr 100 kitler til kollegerne

Her Lene Thomsen travlt beskæftiget ved sysmaskinen. Foto: Kerteminde Kommune
Tre ansatte på rehabiliteringscentret i Munkebo arbejder i øjeblikket nærmest i døgndrift for at sy 100 overtrækskitler til Kerteminde Kommune
Annonce

Nordøstfyn: Forleden fortalte Fyens Stiftstidende, at Kerteminde Kommune var gået på jagt efter masker, handsker og håndsprit for at sikre sig et lager, der er stort nok til at komme igennem coronakrisen.

Siden er der kommet en melding om, at der også mangler overtrækskitler i den danske sundhedssektor. Det rammer Kerteminde Kommune på lige fod med andre kommuner, da værnemidlerne bliver fordelt mellem kommunerne for at sikre, at der ikke er for stor forskel på deres beholdning.

Derfor har Anne Schmidt Nielsen, som er hygiejnekoordinator i Kerteminde Kommune, fået en god idé. Hun har startet en systue, hvor tre medarbejdere i øjeblikket arbejder hårdt for at få skabt en lokal kittelgarderobe:

- Jeg synes, det er fantastisk, og jeg synes virkelig, vi oplever her i hjemmeplejen i Kerteminde, at vi rykker sammen og løfter i flok og hjælper hinanden. Det er fantastisk at opleve i sådan en svær tid for os allesammen, siger Anne Schmidt Nielsen.

Kitlerne, de tre medarbejdere står for at sy, har ribkanter i ærmerne, så personalet let kan få handsker ind over. Der er samtidig velcrobånd i nakken, så kitlerne er nemme at lukke. Alle sys i størrelse large, for det kan de fleste passe. Stoffet kan vaskes ved 60 grader, og det er godkendt af OUH. Foto: Kerteminde Kommune
Annonce

Kan lave 100 kitler

De tre syersker er Lene Thomsen, Pia Sørensen og Rikke Ipsen, der allesammen arbejder på rehabiliteringscentret Toften i Munkebo. De har i skrivende stund produceret 58 kitler, mens der er købt stof ind til, at de kan nå op på 100 kitler i alt.

Noget af arbejdet kan de nå inden for normal arbejdstid, mens resten bliver syet i fritiden - typisk om aftenen, så de er sikre på, at der bliver syet nok.

Lene Thomsen arbejder normalt som tilsynsførende i køkken, vaskeri og rengøringen. Kolleger fra hjemmeplejen overtager hendes opgaver, mens hun sidder ved symaskinen:

- Vi har en langtidssygemelding og en anden, der holder ferie, så det er godt, at vi er gode til at hjælpe hinanden. Jeg har sat mig i den gamle Svishaveskolens gymnastiksal, hvor jeg rigtig kan brede mig, fortæller hun.

Hun har altid været god til at sy:

- Det er min store hobby. Jeg har altid syet meget, jeg har også syet på fabrik, fortæller hun.

Kitlerne, de tre medarbejdere står for at sy, har ribkanter i ærmerne, så personalet let kan få handsker ind over. Der er samtidig velcrobånd i nakken, så kitlerne er nemme at lukke. Alle sys i størrelse large, for det kan de fleste passe. Stoffet kan vaskes ved 60 grader, og det er godkendt af OUH.

Anne Schmidt Nielsen overvejer, om de tre medarbejdere skal til symaskinerne igen, hvis der også bliver mangel på mundbind i de kommende uger.

- Vi ved jo ikke, hvor mange coronasmittede borgere, vi får. Vi prøver at ruste os til, at der kommer nogen, og vi håber, det er nok, siger Anne Schmidt Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

Sport

Intet alternativ til sejr for Otterup HK

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce