Annonce
Debat

Sundhed: OUH's ledelse har handlet på Svendborg-sagen

I forbindelse med et interview om kampagnen #detkunnehaveværetmig beskylder praktiserende læge Iza Alfredsen ledelsen på OUH for at lyve eller være uanende om arbejdsforholdene på vores hospital.

Det er tydeligt, at Iza Alfredsen ikke er enig i OUH-ledelsens ageren og vores fortolkning af dommen, men hun bør holde sig for god til af den grund at beskylde os for løgn og uvidenhed.

Sandheden skal nok snarere findes i, at vi som ledelse i mediernes dækning af den tragiske Svendborgsag bliver bedt om at kommentere forhold både i fortiden og i nutiden på to forskellige afdelinger på hospitalet. Vores svar på spørgsmål om f.eks. de aktuelle arbejdsforhold i Medicinsk Afdeling M/FAM Svendborg bliver så betragtet som en udtalelse om forhold på Kirurgisk Afdeling A i Odense.

Jeg har selv her i avisen erkendt, at der var udfordringer i Svendborgs Fælles Akutmodtagelse (FAM) i 2013. Meget er siden sket: Afdelingen er blevet lagt sammen med den medicinske afdeling, der er kommet ny ledelse og Arbejdstilsynet har siden godkendt vores handleplaner for at håndtere arbejdsmiljøet i FAM.

Medieomtalen medio september afstedkom et upræcist billede af Svendborg Sygehus. Derfor har direktionen og afdelingsledelsen påtaget sig sammen med de yngre læger og de tillidsvalgte at sætte en proces i gang, der skal videreudvikle arbejds- og uddannelsesmiljøet på Kirurgisk Afdeling A på Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus.

I den proces erklærede tillidsrepræsentanterne sig i øvrigt også enige i, at de fynske patienter ikke bør være bekymrede for patientsikkerheden og kvaliteten i behandlingen på Kirurgisk Afdeling A. Det var ellers blevet hævdet i medierne.

Vi er kede af, hvis dommen har gjort vores yngste læger utrygge, men retssystemet har, i al fald foreløbigt, taget stilling. Som vi læser dommen, så understreger den behovet for, af hensyn til patientsikkerheden, at journalisere. Sagen udvider efter vores vurdering ikke behovet for dokumentation, men vi ser frem til at høre, hvad der kommer ud af den drøftelse med Lægeforeningen, som Danske Regioner har annonceret for at afklare de principielle konsekvenser af dommen.

Ledelsessystemet skal understøtte lægernes mulighed for at tage ansvar. Som hospitalsledelse arbejder vi derfor hele tiden for, at vores journalsystemer bliver endnu bedre til at håndtere nem og tidstro registrering. Det er til gavn for både patienter og samarbejdet personalet imellem.

Hvis Iza Alfredsen gerne vil høre mere om de aktuelle forhold på Medicinsk Afdeling M/FAM Svendborg samt Kirurgisk Afdeling A, skal hun være velkommen til at besøge os.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce