Annonce
Debat

Sundhed: OUH's ledelse har handlet på Svendborg-sagen

I forbindelse med et interview om kampagnen #detkunnehaveværetmig beskylder praktiserende læge Iza Alfredsen ledelsen på OUH for at lyve eller være uanende om arbejdsforholdene på vores hospital.

Det er tydeligt, at Iza Alfredsen ikke er enig i OUH-ledelsens ageren og vores fortolkning af dommen, men hun bør holde sig for god til af den grund at beskylde os for løgn og uvidenhed.

Sandheden skal nok snarere findes i, at vi som ledelse i mediernes dækning af den tragiske Svendborgsag bliver bedt om at kommentere forhold både i fortiden og i nutiden på to forskellige afdelinger på hospitalet. Vores svar på spørgsmål om f.eks. de aktuelle arbejdsforhold i Medicinsk Afdeling M/FAM Svendborg bliver så betragtet som en udtalelse om forhold på Kirurgisk Afdeling A i Odense.

Jeg har selv her i avisen erkendt, at der var udfordringer i Svendborgs Fælles Akutmodtagelse (FAM) i 2013. Meget er siden sket: Afdelingen er blevet lagt sammen med den medicinske afdeling, der er kommet ny ledelse og Arbejdstilsynet har siden godkendt vores handleplaner for at håndtere arbejdsmiljøet i FAM.

Medieomtalen medio september afstedkom et upræcist billede af Svendborg Sygehus. Derfor har direktionen og afdelingsledelsen påtaget sig sammen med de yngre læger og de tillidsvalgte at sætte en proces i gang, der skal videreudvikle arbejds- og uddannelsesmiljøet på Kirurgisk Afdeling A på Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus.

I den proces erklærede tillidsrepræsentanterne sig i øvrigt også enige i, at de fynske patienter ikke bør være bekymrede for patientsikkerheden og kvaliteten i behandlingen på Kirurgisk Afdeling A. Det var ellers blevet hævdet i medierne.

Vi er kede af, hvis dommen har gjort vores yngste læger utrygge, men retssystemet har, i al fald foreløbigt, taget stilling. Som vi læser dommen, så understreger den behovet for, af hensyn til patientsikkerheden, at journalisere. Sagen udvider efter vores vurdering ikke behovet for dokumentation, men vi ser frem til at høre, hvad der kommer ud af den drøftelse med Lægeforeningen, som Danske Regioner har annonceret for at afklare de principielle konsekvenser af dommen.

Ledelsessystemet skal understøtte lægernes mulighed for at tage ansvar. Som hospitalsledelse arbejder vi derfor hele tiden for, at vores journalsystemer bliver endnu bedre til at håndtere nem og tidstro registrering. Det er til gavn for både patienter og samarbejdet personalet imellem.

Hvis Iza Alfredsen gerne vil høre mere om de aktuelle forhold på Medicinsk Afdeling M/FAM Svendborg samt Kirurgisk Afdeling A, skal hun være velkommen til at besøge os.

Annonce
Odense For abonnenter

Hammeren falder over diesel-syndere i Odense: Overvågning udskriver bøder for en kvart million om måneden

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Nordsjællandsk journalistpar udlever drømmen på Vestfyn: De vil åbne lokal café med havudsigt

Kerteminde For abonnenter

Hårdtprøvede lejere barrikaderer sig mod rotter: - De skramlede i væggen bag mit sengegærde

Fyn

Læger opfordrer til stadig at lade sig corona-teste: Testcenter er gået fra 8500 til 1500 daglige tests

Nordfyn For abonnenter

Kørelæreren viser rundt: Kom tæt på Nordfyns trafikale brændpunkter

Sport

Derbyvinderen er klar: Årets bedste løb på Fyens Væddeløbsbane

Navne For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Debat

Ked af at blive kaldt fyld: - Jeg er ikke bare stemmekvæg

Odense

Nye detaljerede målinger afslører: Gartnerier udleder fortsat gift til vandløb

Danmark

Lotte mistede sin blot 12 dage gamle søn: Vi havde jo alt stående klar til, at vi skulle have en baby med hjem og leve i en boble

Kerteminde

Efter en stribe kritiske beretninger om værtshus: Der er også en anden historie, fortæller øjenvidne

Middelfart For abonnenter

Kraftige naboprotester tvinger Kvickly til at tage mere hensyn: Varehus må skrotte halvdelen af udvidelsesplaner i villakvarter

Faaborg-Midtfyn

Bil 'fløj' af Svendborgmotorvejen: Pas på regnvåde veje derude

Annonce