Annonce
Erhverv

Sundhed.dk vokser i Odense og udvider: Corona-app gik ned tirsdag

Morten Elbæk Petersen, direktør hos portalen Sundhed.dk, er glad for den nye lokation i Odense, da firmaet får lettere adgang til sine samarbejdspartnere. Pr-foto.
Sundhed.dk vækster i Odense. De ansatte arbejder dog ikke med appen "Min Sundhed", som havde problemer tirsdag, men med kvalitetssikring af patientdata.

Odense: Når du tjekker appen "MinSundhed" for at finde ud af, om du er testet negativ eller positiv for coronavirus, er det sundhed.dk, som har udviklet appen.

Den offentlige sundhedsportal har under covid-19 oplevet en eksplosion af henvendelser på både hjemmesiden og i appen "MinSundhed", som er downloadet over 1,7 millioner gange.

Tirsdag morgen gik det dog galt. Appen blev overbebyrdet, da den i en periode skal bruges som coronapas, og det fik danskerne til at teste den af.

Annonce

Hele dagen har der været aktiveret en kø-funktion, men efterfølgende har nogle brugere fået en besked om teknisk fejl.

Sundhed.dk

Sundhed.dk er ejet af de danske regioner, kommunerne og staten.

Antallet af laboratoriesvar er vokset fra 500.000 i august 2020 til 11,2 mio. i november 2020.

Trafikken på websitet er steget fra 3,9 mio. i december 2019 til 8 mio. unikke besøgende i december 2020.

3,6 mio. unikke brugere loggede sig på sundhed.dk i 2020 - i 2019 var tallet 1,8 mio. 

App’en MinSundhed er downloadet af 1,7 mio. personer. 

Supportteamet er steget fra fire til 30 personer.

45 medarbejdere i alt fordelt på to kontorer i Odense og København.

Direktør hos sundhed.dk Morten Elbæk Petersen fortæller, at presset på appen kom bag på teamet.

- Vi har ikke kapacitet til, at alle vil ind på samme tid. Vi skal derimod have kapacitet til, at der er et jævnt forbrug, som kan håndteres.

Han oplyser, at det tidligere på dagen blev opgjort, at 25.000 mennesker havde været igennem kø-systemet, som lukker 600 ind hvert minut.

Udvidelse i Forskerparken

I en helt anden boldgade fik sundhed.dk i slutningen af sidste år fysiske lokaler ved Forskerparken i Odense.

Allerede nu har firmaet syv medarbejdere i lokalafdelingen og har i den forbindelse fået flere kvadratmeter.


75 procent af virksomhederne i vores Odense-afdelinger forventer vækst og endnu flere ansættelser i 2021.

Helle Henriksen, direktør i Syddanske Forskerparker


Afdelingen bruges primært til at arbejde med systemet Sentinel, som bruges til at inddatere og indberette data, så behandlingen af patienter kvalitetssikres. Kundelisten til systemet tæller navne som Danske Regioner og foreningen af speciallæger.

Morten Petersen fortæller i en pressemeddelelse, at placeringen i udkanten af Odense er optimal af flere årsager.

- Forskerparken er ideel for os. Vi bor i et innovativt miljø sammen med nogle af vores samarbejdspartnere såsom MedCom, Healthcare Danmark, Welfare Tech og Syddansk Sundhedsinnovation. Desuden giver placeringen i Odense sundhed.dk adgang til de kompetencer, der er behov for.

Sundhed.dk har nu kontorer i både København og Odense, og samlet set beskæftiger firmaet 45 ansatte. Foto: Claus Lillevang

Direktør i Syddanske Forskerparker Helle Thylkjær Henriksen er ikke overraskende også godt tilfreds med den vækst, som sundhed.dk oplever for tiden.

- Det er dejligt, at sundhed.dk vokser i en krisetid, og de er heldigvis ikke de eneste af vores virksomheder, der ser lyst på fremtiden, idet 75 procent af virksomhederne i vores Odense-afdelinger forventer vækst og endnu flere ansættelser i 2021, og med dette tal ligger optimismen på samme niveau, som før covid-19 ramte verden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce