Annonce
Assens

Sulelængen fyldes med musik

Lasse og Mathilde er med til at runde Æblefestivalen af. Det sker på Sulelængen i Magtenbølle. Arkivfoto

Magtenbølle: Sulelængen i Magtenbølle ved Vissenbjerg frister med to arrangementer.

Lørdag 20. oktober klokken 11-15 er der Æblefestival i Magtenbølle.

- Det er med familievenlige aktiviteter, konkurrencer, glaskunst, caféstemning med musik og sang, æblegløgg, kaffe, kage, grillmad og en øl eller et glas vin og andet til fair priser.

Det oplyser Jørgen Bjerring fra Magtenbølle i en pressemeddelelse, hvor han også gør opmærksom på, at der er gratis adgang, og at det ikke er nødvendigt at tilmelde sig.

Sådan er det ikke søndag 21. oktober klokken 15.

Da skal man i egen interesse tilmelde sig, og det koster det 150 kroner inklusive kaffe, kage, en øl eller et glas vin, når Lasse & Mathilde fra Lundeborg underholder med nyt og gammelt.

Mathilde Bondo er fra Odense, og Lasse Helner er opvokset i Aarup. Parret udgiver en cd i november.

Mere på magtenboelle.dk./EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce