Annonce
Erhverv

Sukkerfabrikken i Assens lukker - 160 job forsvinder

Annonce

Danisco lukker sukkerfabrikken i Assens efter sukkerkampagnen i slutningen af 2006.

Det skriver koncernen i en pressemeddelelse.

Fabrikken beskæftiger 160 personer i sæsonen og er langt den største arbejdsplads i området, hvor den har domineret siden 1884.

1800 landmænd har en lukrativ kontrakt på levering af sukkerroer til fabrikken.

Der skal i alt lukkes tre sukkerfabrikker i Danisco-koncernen - en i Danmark, en i Sverige og en i Tyskland. Senere følger formentlig en fabrik i Finland.

Det skønnes, at de planlagte effektiviseringer vil indebære en reduktion i antallet af medarbejdere på op mod 350.

Danisco meddeler, at virksomheden vil tilbyde støtteforanstaltninger til alle fyrede. Der vil bl.a. blive oprettet jobkontorer, og nogle medarbejdere vil få tilbudt job andre steder i koncernen.

Danisco har dog ikke nogle andre aktiviteter i nærheden af Assens.

En analyse af dyrkningsområderne, fabrikkernes muligheder for at oparbejde den samlede roemængde inden for en rimelig kampagnelængde, investerings- og vedligeholdelsesniveauet viser, at det vil være mest hensigtsmæssigt at lukke sukkerfabrikken i Assens, meddeler Danisco.

Koncerndirektør Mogens Granborg, Danisco, siger i kommentar til effektiviseringsplanerne:
- Det er dybt beklageligt, at en række af vores medarbejdere står til at miste deres job på grund af ændringer i de ydre rammer om vores virksomhed. De effektiviseringer, vi lægger op til, er dog afgørende for, at vi fortsat kan markere os blandt frontløberne på det europæiske sukkermarked og være arbejdsplads for tæt på 2.000 medarbejdere.

Det er nye EU-regler for støtten til sukkerproduktionen, der får Danisco til at skære hårdt ned. Da der i december blev enighed om de nye regler, vurderede mange, at sukkerfabrikken i Assens ville trække det korteste strå blandt de tilbageværende tre danske sukkerfabrikker.

De to overlevende fabrikker ligger i Nykøbing Falster og Nakskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Fund af corona-virus i hunde og katte: Fødevarestyrelsen afliver katte på minkfarm

Annonce