Annonce
Underholdning

Sukkerbandittens afdansningsbal

Luigi Ciotta er en sukkergris, men han deler rundhåndet ud af de søde sager under sin optræden med showet "Sweet Dreams". Foto: Frederik Nordhagen
Det begynder lige så stille at gå galt for italienske Luigi Ciotta, da han danser kinddans med en candyfloss.

Kan man virke skræmmende på folk, selv om man udelukkende er bevæbnet med en flødeskumssprøjte? Ja, det kan man, hvis man allerede har vist, at man tør placere en klat flødeskum på toppen af en fremmed mands isse. Og hvis man hedder Luigi Ciotta, er klædt i stramme bolsjestribede bukser og antageligt lider af en sød tand og en evne til at give efter og lade alt andet vige, når sukkerlysten melder sig.

Det begynder ellers så fredeligt på Flakhaven, selv om denne Luigi deler karameller ud, som man ikke helt ved, om han først selv har suttet på.

Hans hage er så spids, at han kan balancere med ting på den, og han kan trylle de fineste lækkerier frem, som han frister publikum med. De modigste blandt publikum tager imod - også da Luigi kræver, at skumfidusen modtages uden arme, men mund til mund.

På et tidspunkt stiger sukkeret vist alligevel den italienske slikmås til hovedet. Han får det tilsyneladende så varmt, at han vil have folk til at hjælpe sig ud af det bolsjestribede tøj, og det er lige før at forestillingen, der ellers har trukket flere familier til, ikke længere er for børn.

Men bliver du alligevel hængende, får du - ud over at se den italienske sukkerbandits afdansningsbal - også en ægte morale at tygge på, når du går hjem. Og har man både moret sig og lært noget undervejs, har gadeperformancen vel mere end opfyldt sit formål.

Luigi Ciotta optræder med showet "Sweet Dreams" på Flakhaven fredag og lørdag kl. 17 og 19.
Annonce
Kan man få voksne mænd til at modtage en skumfidus uden at bruge hænderne? Luigi kan. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Profiler forlænger i Odense Håndbold

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce