Annonce
Kerteminde

Benjamin vil udvide populært spisested: - Vores drøm er en permanent restaurant

Lige nu har restauranten åbent onsdag og i weekenderne. Foto: Mikkel Støttrup
Benjamin Williamson-Westermann opfyldte i sommeren 2020 sin drøm om, at åbne en restaurant i sin gårdbutik. Nu er han i gang med at udvide, og gøre den mere permanent.

Martofte: - At åbne den her restaurant har været min drøm længe. Lige siden vi købte gården, har min kone og jeg drømt om, at åbne en gårdbutik, en restaurant og et hotel. Gårdbutikken er der, så nu skal der styr på restauranten, fortæller Benjamin Williamson-Westermann. Han er kendt som manden bag Duck and Fries, en succesfuld burgerbar i Odense.


Min kone så på mig og spurgte, hvorfor vi ikke bare åbnede restauranten nu.

Benjamin Wlliamson-Westermann


Annonce

Restauranten hedder Benji`s Burgers, og ligger på ægteparrets gård i Martofte. Den har været åben et par dage om ugen siden juli 2020, og under corona-nedlukningen, var det muligt at bestille take-away fra restauranten.

- I Danmarks mørkeste og kedeligste dage, formåede vi at sælge mellem 40 og 60 burgere om ugen. Det kalder vi en kæmpe succes, og vi ser det som et tegn på, at folk gerne vil den her restaurant på fuld tid, fortæller Benjamin Williamson-Westermann.

De er lige nu i gang med at søge de nødvendige tilladelser, så de kan få lov til, at  deres allerede eksisterende gårdbutik, officielt bliver en restaurant med både inde- og udeservering.

- Det vi har nu, er jo en restaurant der kun har åbent et par gange om ugen. På papiret er det faktisk stadig kun en gårdbutik indtil vi får de rigtige tilladelser. Dem har vi søgt om, og vi venter på svarene, fortæller Benjamin Williamson-Westermann.

Benjamin Williamson-Westermann ønsker nemlig noget mere end det de har nu, hvor restauranten har åbent onsdag aften og i weekenderne fra frokosttid.

- Vores drøm er en permanent restaurant. Vi vil blandt andet have åbent hver dag. Det er en af de ting, som vi i gang med, at få til at virke, siger han.

Den fikse ide og økologien

I sommeren 2020 havde Benjamin og hans kone Louise Williamson-Westermann nogle arrangementer på deres landbrugsgård, Stalbækgård. Det var godt besøgt, og det var i den forbindelse, at der kom en fiks ide.

- Min kone så på mig og spurgte, hvorfor vi ikke bare åbnede restauranten nu. Så ringede jeg rundt. Næste dag kom de ud og tjekkede op på det, og dagen efter åbnede vi restauranten for første gang. vi havde allerede alt vi skulle bruge. Min kone fik altså en fiks ide mandag, og onsdag havde vi åbent, fortæller Benjamin Williamson-Westermann grinende.

- Så begyndte vi at servere for de første, og vi har egentlig haft åbent siden, tilføjer han.

Restauranten serverer burgere lavet af økologiske råvarer. Det hele styres af ægteparret, ligesom alt kødet kommer fra gårdens egne dyr.

Det er ikke alle gårdens grise, som skal slagtes. Nogle af dem avles der videre på. Foto: Mikkel Støttrup

- Vores kød er økologisk, og alle vores grøntsager kommer fra en enkelt mand, Morten Jensen. Han leverer alt vores rødkål, rucola, kartoflerne til pomfritterne, det hele. Han er en dygtig mand, tilføjer han.

Annonce

Fuldtidsrestauranten skal være større

I forbindelse med at restauranten skal have åbent hver dag, er der ved at blive foretaget nogle ændringer til den. Der skal være plads til flere kunder, og menukortet er også lavet om.

-Vi vil bruge en større del af vores gårdplads til udeservering, så flere kan sidde udenfor og hygge sig. Der vil kunne være ret mange. Der vil selvfølgelig stadig være borde indenfor. Vi regner med, at der vil kunne være 60 til 70 gæster, fortæller Benjamin Williamson-Westermann.

- Menukortet er også lavet om. Det er mere fokuseret på de gode burgere nu, tilføjer han.

De er allerede gået i gang med forberedelserne og det nye menukort er taget i brug. Benjamin Williamson-Westermann glæder sig virkelig, til det hele bliver færdigt.

- Jeg elsker virkelig at lave mad. Jeg går ikke så meget op i umami og den slags fagord, men jeg ved, hvad der smager godt, og det er den gode smag, som jeg vil give mine gæster, fortæller Benjamin Williamson-Westermann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce