Annonce
Erhverv

Succesen vokser kraftigt i fynsk byggefirma

5E Byg har til huse i Wichmandsgade tæt på Odense Havn, men snart går virksomheden i gang med at bygge et kombineret parkeringshus og kontorejendom i Cortex Park, og her skal den selv bebo en af etagerne, der her ses fra Niels Bohrs Allé. Illustration: 5E Byg
5E Byg fortsætter sin kraftige fremgang og tjente sidste år for første gang mere end 100 millioner kroner.

Odense: Odense-firmaet 5E Byg har været igennem en opsigtsvækkende vækst i de senere år, og virksomheden sætter nu en kraftig streg under fremgangen med et flot regnskab for 2020 fra moderselskabet 5E Holding.

Året endte i et overskud før skat på 101 millioner kroner før skat. Det er en kraftig stigning på næsten 70 millioner i løbet af de seneste tre år, hvor koncernen har bevæget sig op på helt nyt niveau - langt over hidtidige overskud.


Annonce

Vi vandt med et bud, der var et tocifret millionbeløb under konkurrenternes, og byggeriet er afleveret til tiden.

Per Jørgensen, administrerende direktør, 5E Byg


Indtjeningen kommer udelukkende fra byggeopgaver - ikke fra køb og salg af projekter og bygninger.

Overskuddene følger i kølvandet på konstante stigninger i omsætningen, der har nået 1,2 milliarder kroner. Og de kommende år bliver nok heller ikke helt dårlige, for ifølge virksomheden har den ordrer på 3,6 milliarder kroner, der bare venter på at blive ført ud i livet.

Lave priser

Det er tydeligt, at virksomheden simpelthen har en virkelig god evne til at få opgaver, og dermed skabe basis for overskud. Forklaringen er blandt andet lave priser og et godt renommé.

- Tag for eksempel vores byggeri af sygehus for Region Syddanmark. Det vandt vi med et bud, der var et tocifret millionbeløb under konkurrenternes, og byggeriet er afleveret til tiden, siger administrerende direktør og medejer Per Jørgensen i en pressemeddelelse.

Per Jørgensen er direktør og medejer af 5E Byg i Odense. PR-foto: 5E Byg

5E har ikke selv håndværkere ansat, firmaet står udelukkende for tilbud, projektering, styring og lignende. Selve arbejdet bliver udført af et mindre antal faste underleverandører, som firmaet har et tæt forhold til.

Annonce

Lave omkostninger

Den model har tilsyneladende gjort byggeriet effektivt, for omkostningerne er på under en procent af omsætningen, et tal der hos andre kan være seks procent. Virksomheden beskriver selv sin organisation som lille og flad med erfarne medarbejdere, der har stort ansvar.

Den konstante vækst betyder, at 5E Byg er blevet i stand til at håndtere større og større opgaver, der nu ligger på 100-800 millioner kroner. Omsætningen i 2021 er budgetteret til at stige kraftigt til lige under to milliarder kroner. Hvis det bliver til virkelighed, er koncernen dermed på vej ind i danske entreprenørers Top 10 målt på ren entreprenøromsætning.

I dag har virksomheden byggeri i gang på 25 store byggepladser. Det omfatter blandt andet fem parkeringshuse, syv boligprojekter, to store kontorhuse på Trælastholmen i København, nyt kontor til KAB og et stort bolig- og erhvervsbyggeri i Cortex Park i Odense samt fire byggerier i Nyt OUH. Seneste ordre er på et plejehjem i Nyborg med AP Pension som ejer.

Annonce

Ejet af ni ansatte

I Københavns Lufthavn er man i gang med et P-hus, der bliver Danmarks hidtil største med et samlet areal på 60.000 kvadratmeter.

5-tallet i navnet stod oprindeligt for de fem ejere, da firmaet blev stiftet, men med årene er en række medarbejdere blevet optaget i ejerkredsen, i dag har i alt ni personer med så store aktieposter, at de kan ses i ejerregisteret.

De fejrer det gode år med et udbytte på 45 millioner kroner til ejerne.

En del af personerne ejer også selskabet Hexagon Ejendomme sammen. Her kan de glæde sig over et overskud på 14 millioner kroner før skat.

5E Holding A/S

Hjemsted: Odense C

CVR-nr.: 30 81 10 70

Direktion: Torben Nielsen

Bestyrelse: Per Jørgensen (formand), Kresten Andreasen, Torben Nielsen

Ejere: Per Jørgensen, Torben Nielsen, Kresten Andreasen, Morten Vibæk, Allan Sellebjerg, Jørn Bossen, Martin Pedersen, Jesper Lund, Flemming Kjærgaard

Regnskabstal 2020 (2019 i parentes)

  • Omsætning: 1,2 milliarder kr. (1,0)
  • Overskud før skat: 101 millioner kr. (77)
  • Overskud efter skat: 77 millioner kr. (60)
  • Egenkapital: 150 millioner kr. (121)
  • Antal ansatte: 60 (53)

Antallet af ansatte har fulgt med udviklingen i aktiviteterne fra 2017 til 2020 er det steget fra 37 til 60 i gennemsnit for hele året. I øjeblikket er tallet oppe på 65.

Per Jørgensen har tidligere forklaret i Fyens Stiftstidende og på Fyens.dk, at man meget gerne vil vokse, fordi man nemmere kan tiltrække og fastholde medarbejdere, når de kan få lov at arbejde med større og mere udfordrende opgaver.

Annonce
Middelfart For abonnenter

Mads har fulgt i hælene på et mytisk dyr i den fynske natur: - De er kort sagt overalt

Fyn

Følg med her: Køen vokser - tæt trafik ved Storebæltsbroen

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense For abonnenter

Vil bremse bøller i biler: To centrale pladser i Odense sikres for millioner

Odense For abonnenter

Gartnerbyen vokser igen: Denne gang bliver der bygget mere end 100 nye lejeboliger

Kultur

Sprogfestival begyndte med et brag: Talefeer med glimmervinger og vinkelsliber som instrument

Odense For abonnenter

Knivstik, tramp og revolvertrussel: En er fængslet - flere søges efter voldsomt overfald i Odense

Sport

Squash, bowling eller kunstskøjteløb?: Ingen sportsgren er for snæver på Odenses nye sportsefterskole

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Middelfart

Syv navne på stemmesedlen: Radikale præsenterer listen af kandidater til kommunalvalget

Sydfyn

Var få øjeblikke fra uhyggeligt sammenstød: Kort efter forulykkede vanvidsbilist selv

Kultur

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Erhverv

Erhvervsfolk i lycra har dyrket 1,78 millioner kilometer netværk på to hjul

Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Odense

Hvordan skaffer man et job som nyuddannet? Universitet vil være Kirsten Giftekniv mellem business-studerende og virksomheder

Annonce