Annonce
Portræt

Succes på væddeløbsbanen: Al overnatning er udsolgt til Tinderbox

Igen i år er der mulighed for at overnatte på Fyens Væddeløbsbane under Tinderbox. Arkivfoto: Victoria Mørck Madsen
En stor efterspørgsel på overnatning i nærheden af festivalpladsen under Tinderbox har fået arrangørerne bag til at åbne op for endnu flere overnatningsmuligheder.

Da Tinderbox blev afholdt første gang i 2015, var der ikke mulighed for at overnatte i nærheden af festivalen. Det blev der lavet om på i 2016, hvor op mod 1800 gæster fik mulighed for at overnatte i telt på Fyens Væddeløbsbane, der ligger cirka fem minutters gang fra indgangen til festivalpladsen. Der var dog kun cirka 1000 festivalgæster, der benyttede sig af den mulighed.

I år ser det helt anderledes ud. Små tre uger åbningen af festivalen kunne arrangørerne melde alt udsolgt på væddeløbsbanen.

- Der er flere, der har ringet til mig de sidste par dage, fordi de desperat leder efter overnatningsmuligheder i nærheden af pladsen. Der har generelt været rigtig mange henvendelser den sidste uges tid, fortæller Eva Pasgaard, der er salgsmanager ved Down The Drain, som blandt andet står bag Tinderbox.

Ifølge Eva Pasgaard skyldes den store interesse, at festivalen de seneste par år er blevet større, hvilket også skaber et større behov for overnatningsmuligheder.

- Jeg har indtryk af, at det er gået meget hurtigere i år med at få solgt pladserne på væddeløbsbanen. Folk har for alvor fået øjnene op for muligheden. Og det har skabt en øget opmærksomhed.

Annonce

Her kommer de overnattende udenlandske gæster fra

Lidt over 100 af de overnattende gæster på Fyens Væddeløbsbane og Tinderbox Rooms kommer fra udlandet. Herunder kan du se, hvilke lande de enkelte gæster kommer fra.

Norge

 • 52 personer

Storbritannien

 • 14 personer

Sverige

 • 10 personer

Tyskland

 • Syv personer

Grønland

 • Tre personer

USA

 • Tre personer

Irland

 • Tre personer

Holland

 • To personer

Australien

 • To personer

Ungarn

 • To personer

Malta

 • To personer

Island

 • To personer

New Zealand

 • To personer

Finland

 • En person

Schweiz

 • En person

Canada

 • En person

Østrig

 • En person

Nye overnatningsmuligheder

Den store efterspørgsel på overnatning på væddeløbsbanen har medført, at Tinderbox i år har åbnet op for nye overnatningsmuligheder.

Som led i et større samarbejde med Syddansk Erhvervsskole Campus One i Odense lancerer Tinderbox i år det, de kalder for Tinderbox Rooms. Her køber festivalgæsterne en pakke med to partoutbilletter, to overnatninger på Campus One inklusiv morgenmad og Tinderbox merchandise.

Selv om det er første gang i år, at festivalgæsterne har mulighed for at købe overnatning på Campus One, har der været stor tilslutning til det nye koncept.

- Vi har 45 værelser med plads til to personer i hvert værelse, og der er faktisk kun 10 ledige værelser tilbage, så det er gået meget bedre, end vi forventede, siger Eva Pasgaard og fortsætter:

- Vi har gjort det her, fordi der ikke er plads nok til gæsterne på væddeløbsbanen. Selv om der er lidt afstand fra erhvervsskolen, har det solgt rigtig fint. Vi har blandt andet gæster, der kommer helt fra Norge, som har villet sikre sig overnatningsmuligheder i god tid.

Overnat i egen autocamper

Udover muligheden for at overnatte på Campus One, har arrangørerne bag valgt at indtage parkeringspladsen på Fyens Væddeløbsbane, som giver plads til endnu flere overnattende gæster under Tinderbox.

Her kan festivalgæsterne tilkøbe en ekstra billet, som giver dem adgang til at medbringe sin egen autocamper, som de kan overnatte i under festivalen.

- Vi har haft rigtig mange forespørgsler på overnatning, så derfor har vi tilbudt, at gæsterne også kan overnatte på parkeringspladsen i deres egen autocamper, fortæller Eva Pasgaard.

Derudover lægger hun vægt på, at man efter festivalens afslutning vil kigge nærmere på mulighederne for overnatning til fremtidige Tinderbox festivaler, da der i større grad er behov for overnatningsmuligheder, end der tidligere har været.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce