Annonce
Nordfyn

Succes med udvidet færgefart til Vigelsø

Vigelsøs 300 kvadratmeter store, jordopvarmede gård bliver brugt til lejrskoleelever fra flere kommuner, men der er plads i kalenderen til endnu flere skoleelever, fortæller øens naturvejleder. Arkivfoto: Henrik Larsen
Sjældent har der været så mange gæster på Vigelsø som denne sommer, hvor færgen Lunden ekstraordinært har sejlet den tre minutter lange tur fra Klintebjerg Havn hver søndag.
Annonce

Vigelsø: Rikke Molin har været naturvejleder og guide på Vigelsø i godt og vel fem år, hvor hun har fortalt vidt og bredt om den lille ø i Odense Fjord. Det for såvel lejrskoleklasser som for nogle af de gæster, der vælger at bruge en søndag på at stævne ud med færgen Lunden fra Klintebjerg Havn, og som booker hende til fortælle "røverhistorier" på øen.

Sjældent har hun oplevet så mange gæster komme sejlende med den lille færge, som der har været denne sommer.

- Vi har tydeligt kunnet mærke, at der har været flere besøgende i år. En søndag havde vi 70 gæster, og søndagen efter 60 gæster til almindelig søndagssejlads. Det er virkelig imponerende, fortæller Rikke Molin og tilføjer, at der under tidligere somre typisk har været mellem fem og 20 med på søndagssejlads.


Der er rigtig mange af gæsterne, der aldrig har været her før, men de synes, det er fantastisk, at man kan køre her til på en halv time fra Odense, og så er man i en anden verden.

Rikke Molin, naturvejleder


Desto mere imponerende bliver det, når man tager i betragtning, at færgen Lunden i år har øget antallet af afgange.

- Der plejer kun at være sejlads hver anden søndag, men i år har Naturstyrelsen bakket op og hjulpet til med at gøre det muligt at sejle hver eneste søndag, fortæller Rikke Molin, der mener, at de flotte besøgstal skyldes, at flere har holdt ferie i Danmark.

Annonce

Perfekt til lejrskoler

- Og der er rigtig mange af gæsterne, der aldrig har været her før, men de synes, det er fantastisk, at man kan køre hertil på en halv time fra Odense, og så er man i en anden verden. Derfor er den også perfekt til lejrskoler, fortæller Rikke Molin, der gerne vil slå et slag for, at endnu flere lejrskoleelever, især fra mellemtrinnet, besøger Vigelsø og får oplevelsen af at "være på en øde ø".

Det er også flere uger endnu muligt at opleve øen med familie og venner på færgens søndagssejladser, understreger Rikke Molin, der - hvis man booker hende - blandt andet kan vise og fortælle om de af øens planter, man kan opsamle og bruge i køkkenet.

Slåens flotte blå bær kan blandt andet bruges til kryddersnaps. Arkivfoto: Michael Bager

- Det er nu i efteråret, at man skal plukke tidlige slåen, hvis man skal lave nordiske oliven, hvor man salter dem og lægger dem i lage. Det er de rigtige gode til. Senere har de fået frost, og der kan man putte dem i alkohol og lave snaps. Strandmalurten, som også står rigtig fint lige nu, kan man også bruge til en hurtig snaps - den skal bare lige stå et døgn, og så er den færdig.

Lunden sejler til Vigelsø hver søndag til og med den 11. oktober.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce