Annonce
Nordfyn

Succes med livsprojekt: Ægtepar ændrer konceptet på Det Gamle Mejeri i Særslev

Der er allerede blevet holdt mange møder i Det Gamle Mejeris mødelokale, som bliver brugt af blandt andet NEET, virksomheder fra Odense og lokale foreninger fra Særslev. Foto: Dorthe Wolff
Café Det Gamle Mejeri i Særslev havde fredag sidste åbningsdag, og det skal give plads til at fokusere på andre ting i Malene og Søren Reimers livsprojekt.

Særslev: - Da vi startede i sin tid, ville vi give det to år med hele vores koncept og spille på alle tangenter. Café, madpakker ud af huset og selskaber. Nu er der så gået to år, og vi står i den heldige situation, at vi faktisk har mulighed for nu at prioritere i det, vi har gang i.

Sådan fortæller Malene Reimer om baggrunden for, at hun og manden Søren Reimer lukker deres café i det gamle mejeri i Særslev.

Da parret købte bygningen i 2013, var det med drømmen om at skabe et fælles projekt for hele familien, hvor deres to piger blandt andet kunne nyde godt af at have forældrene mere hjemme. Og selvom parret melder, at caféen både har været en succes besøgsmæssigt og økonomisk, så vælger de altså nu at indskrænke og fokusere på andre dele af deres virksomhed. For godt nok har Malene og Søren Reimer været mere hjemme hos deres piger - særligt efter, at de begge opsagde deres fuldtidsjob - men det har ikke betydet mindre arbejde for iværksætterparret.

- Vi har brugt alle vågne timer på vores virksomhed. Og vi har jo også en familie, så nu har vi valgt at lytte til os selv og spørge, hvornår vi skal stoppe op. Vi har set hinanden dybt i øjnene og er blevet enige om, at med alt det andet, vi laver, så tør vi godt at lukke café-delen ned nu.

Annonce
Malene Reimer ser frem til at kunne koncentrere sig mere om selskaber og arrangementer, når nu hun og manden Søren Reimer har valgt at lukke café-delen i det gamle mejeri. Foto: Dorthe Wolff

Familie-brand

Med andre ord, forklarer Malene Reimer, har økonomien i parrets projekt været så god, at det kan forsvares fremover kun at fokusere på udlejning af lokaler og afholdelse af arrangementer, koncerter, foredrag, fællesaftener.

- Det har heller aldrig været målet for os at leve af at være caféejere om aftenen. Men nu har vi givet caféen de to år, hvor vi er blevet modtaget rigtig fint og har haft mange kunder. Så vi lukker egentlig ned for en god forretning, men vi gør det, fordi vi ikke ønsker, at andre skal stå bag disken. Vi synes, at vores familie er vores brand. Det er Søren, jeg og pigerne, som er ansigtet udadtil, og den sjæl, som vi ligger i det, kan en ung pige ikke levere.

Crazy år

Når Malene Reimer ser tilbage, kalder hun tiden siden stedets åbning for "to crazy år". Til spørgsmålet, om hun glæder sig til at kunne sove lidt længere, når nu caféen lukker ned, lyder svaret:

- Vi er jo nok sådan indrettede Søren og jeg, at vi altid skal have noget at rive i. Det, som jeg håber, at cafelukningen har af betydning, er, at alle vores ordrer er i kalenderen, og derfor kan vi planlægge os meget mere ud af det hele. Og så glæder jeg mig til at nusse lidt mere om indretningen.

Med det nye fokus i huset, vil stedet nok ændre navn fra Café Det Gamle Mejeri til Det Gamle Mejeri i Særslev, som fremover vil fungere mere som et multihus, fortæller Malene Reimer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce