Annonce
Odense

Succes i skolernes ferie: Brandts har aldrig haft så mange sommergæster

Sommeren har budt på på rekordmange gæster, konstaterer direktør på Brandts, Stine Høholt. Foto: Simon Staun
Fyns største kunstmuseum har haft 19.095 gæster i skolernes ferie, hvilket er en fordobling i forhold til forrige sommer.
Annonce

Gæsterne er strømmet til Kunstmuseum Brandts de seneste seks uger i skolernes sommerferie og i stedet for en halvering af antallet af gæster, som kunstmuseet havde frygtet, har man haft dobbelt så mange gæster som i samme periode sidste år.


- Vi er utroligt glade for, at skolernes sommerferie også er blevet brugt på kultur.

Stine Høholt, direktør på Kunstmuseum Brandts


I forhold til børnefamilier er besøgstallet endnu mere markant på trods af, at museets populære sanseudstilling ikke har været åben på grund af corona. Her er stigningen af gæster under 18 år på 237 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Vi er utroligt glade for, at skolernes sommerferie også er blevet brugt på kultur. Årsagen til det forrygende besøgstal kan være en kombination af flere ting. Dels har vi et fantastisk udstillingsprogram - blandt andet med vores store Pixar-udstilling, som appellerer til børnefamilier - derudover har covid-19 fået mange danskere til at holde ferie i Danmark, hvor de har haft mulighed for at benytte regeringens sommerpakke med 50 procent rabat på entrébilletten, siger direktør på Kunstmuseum Brandts, Stine Høholt.

Hun tilføjer, hvis nogen skulle have fortrængt det, at vejret i juli i høj grad har været museumsvejr.

Kunstmuseum Brandts fortsætter med at følge myndighedernes anbefalinger, så gæsterne fortsat kan få en sikker museumsoplevelse. Også i efterårets program, hvor stærke kvinder er i fokus.

Fra 21. august kan gæsterne opleve filmudstillingen ”Markante Kvinder”, som består af en række udvalgte kortfilm i samarbejde med Odense Internationale Filmfestival (OFF).

1. oktober vil en af tidens store feminister, Maja Malou Lyse, skabe en ny samtidsudstilling på øverste etage, mens dansk stumfilms superstjerne Asta Nielsen fra 30. oktober hyldes på efterårets store udstilling.

Årets sidste udstillingsåbning vil være i fotografiets tegn. ”Se mennesket” er en portrætudstilling, som udforsker kameraets enestående evne til visuelt og på et splitsekund at skildre livet i al sin mangfoldighed.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce