Annonce
Erhverv

Succes for Dagli'Brugsen: Corona fik flere til at handle lokalt

Tony Thygesen, uddeler i Dagli'Brugsen i Særslev, håber, at tendensen med øget lokal handel fortsætter, efter at coronarestriktionerne lempes. Foto: Henrik Larsen
Overskud i Dagli'Brugsen i Særslev sender signal om, hvor lidt der skal til for at skabe en bæredygtig forretning, anfører uddeler Tony Thygesen.

Særslev: Det er velkendt viden, at det ikke er nogen naturlov, at mindre byer som Særslev har en dagligvarebutik. Og ligeså velkendt er det, at der spreder sig et væld af negative ringe i vandet i form af faldende huspriser med mere i de byer, hvor den sidste dagligvarebutik forsvinder.

På trods af underskud i de tre seneste regnskabsår har Dagli'Brugsen i Særslev dog ikke balanceret på nogen kritisk kant, og det netop offentliggjorte regnskab peger i den grad i den rigtige retning. På bundlinjen står, at det seneste år har generet et overskud på en lille million kroner.

Det tager uddeler Tony Thygesen som et signal om, hvor lidt der egentlig skal til for fortsat at have en bæredygtig forretning i den 133 år gamle butik.


Kan vi fortsætte med at få nogle hundrede tusinde kroner i overskud hvert år, vil vi have et sundt forretningsgrundlag.

Tony Thygesen, uddeler i Dagligbrugsen i Særslev


- Kan vi fortsætte med at få nogle hundrede tusinde kroner i overskud hvert år, vil vi have et sundt forretningsgrundlag, siger han.

Annonce

Små justeringer

Han mener, at det seneste regnskab er et signal til borgerne i Særslev om hvor lidt, at de behøver justere på deres indkøbsmønster, for at Dagli'Brugsen er en sund forretning. Delt ud på samtlige borgere i Særslev, er det overskueligt, hvad hver især skal handle ekstra for, at det sker.

Det seneste år har corona med hjemmearbejde, tilsat anvisninger om at minimere sociale kontakter og handle lokalt gjort, at flere har handlet for mere i Dagli'Brugsen, der på daglig basis har 400-500 ekspeditioner.

- Der er ingen tvivl om, at det har skabt større omsætning for os, siger Tony Thygesen.

Annonce

Flere varer i kurven

Han har været uddeler i Særslev siden 2005, og dette års regnskab er "et af de bedre", som han udtrykker det. Han har det seneste år hæftet sig ved, at kunderne har handlet mere bredt ind og ikke kun er kommet i butikken for at købe suppleringsvarer.

- Selvfølgelig har vi ikke det samme udvalg som i eksempelvis Superbrugsen og Meny, men jeg vil mene, at vi sagtens kan være med, når det handler om at gøre sine almindelige dagligdags indkøb, siger han.

Det er ikke mere end tre år siden, at Dagli'Brugsen gennemgik en omfattende renovering for omkring tre millioner kroner, så butikken på stort set alle fronter er up-to-date. Eneste hængeparti er stort set, at facaden også skal friskes op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce