Annonce
Erhverv

Succes: Flere unge tager en erhvervsuddannelse

Helle Nielsen, formand for LO Fyn. Pressefoto

Sådan - Nu kan vi virkelig se, at det er lykkedes at tale erhvervsuddannelserne op. Vi kan nemlig se at blandt andet Syddansk Erhvervsskole har et øget optag på 18 procent, hvilket ganske enkelt er fantastisk.

Arbejdsmarkedsparter, politikere m.fl. har også haft fokus på, at der er flere, der skal tage en erhvervsuddannelse.

Nu skal vi ikke hvile på laurbærrene og smække benene op på bordet. Nej, vi skal i arbejdstøjet. Det er nemlig rigtig vigtigt, at udviklingen fortsætter, så der er endnu flere unge, der vælger en erhvervsuddannelse, der er nemlig brug for jer.

På Fyn er det en kæmpe fordel for erhvervslivet, at flere unge tager en erhvervsuddannelse. Det er nemlig dem, der skal bygge vores robotter, sygehuse og generelt understøtte den store udvikling, vi har på Fyn. Vi har ligeledes brug for dygtige og omsorgsfulde medarbejdere inden for velfærdssektoren.

En af de ting, vi kan gøre, er at sikre, at flere unge kommer ud så tidligt som muligt og prøver kræfter med arbejdslivet. Det kan man gøre med erhvervspraktik i folkeskolen, som vi i LO Fyn i mange år har været fortaler for. Det er vi, fordi det giver de unge en hel unik adgang til arbejdsmarkedet og til at lære, hvordan det er at være på en arbejdsplads.

Men ikke nok med det, så giver det også de unge muligheder for at blive bidt af et fag og derefter være mere afklaret om, hvilken uddannelse man vil eller kan tage. Og ikke mindst lærer man hinanden at kende, og mon ikke det kunne munde ud i et praktikforløb eller læreplads, det vil da være fantastisk.

Jeg ser en lysere fremtid i forhold til, at flere unge tager en erhvervsuddannelse, og det gør jeg, fordi vi igen og igen har talt erhvervsuddannelserne op. Og det er vi egentlig lykkedes meget godt med. Nu er det bare vigtigt, at virksomhederne tager ansvar og ansætter lærlinge ude i virksomhederne, så de mange unge, der tager en erhvervsuddannelse kan færdiggøre deres uddannelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Annonce