Annonce
Nordfyn

Succes: Festivalsgæster bankede på døren inden åbningen

Niels Henrik Ove, ejer af Ditlevsdal Bison Farm og arrangør af Ditlevsdal Open Air er ganske tilfreds med billetsalget. Foto: Nils Svalebøg
Debuten som festivalsarrangør har ikke skubbet benene væk under Niels Henrik Ove. Med omkring 1700 solgte billeter løber festivalen økonomisk rundt, og folk stod i kø inden åbningen.

Morud: Klokken halv torsdag morgen stod Niels Henrik Ove op. Det var ikke vækkeuret, der ringede på det tidlige tidspunkt, men spændingen og måske også lidt nervøsiteten ved at stå for en festival i egen baghave, der fik ejeren af Ditlevsdal Bison Farm og arrangør af Ditlevsdal Open Air til at spærre øjnene op i de tidlige morgentimer.

- Så kunne jeg ligeså godt starte dagen. Så jeg gik ud og tjekkede dyrene, som jeg gør hver morgen, siger Niels Henrik Ove, der til trods for den tidlige start på dagen så veloplagt og glad ud et par timer, efter festivalen gik i gang torsdag over middag.

Det er der også grund til. Med omkring 1700 solgte billeter, har Niels Henrik Ove ramt break even (festivalen løber rundt), og derfor tegner den første Ditlevsdal Open Air til at blive en succes. Ud over de 1700 regner han også med, at der ville komme folk i døren i løbet af dagene.

Allerede en time inden åbning var der omkring 25 til 30 campinggæster, der holdt ude foran og ville ind på pladsen.

- Der var ingen grund til at skabe sure miner, så jeg gav de frivillige besked på at lukke dem ind. Det er jo bare om at gøre folk glade og skabe en god oplevelse, lød det fra arrangøren.

Ditlevsdal Open Air slutter fredag aften.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce