Annonce
Sport

Sublime Liverpool-mål nedlægger Genk i Champions League

Paul Childs/Ritzau Scanpix
Liverpool vandt komfortabelt over Genk, mens Erling Braut Haaland fortsatte sin målstime i Salzburg-nederlag.

Den forsvarende Champions League-mester, Liverpool, er kommet på god kurs i sit titelforsvar efter åbningsnederlaget til Napoli.

Onsdag sejrede Premier Leagues suveræne tophold med 4-1 på udebane mod Genk og har nu kurs mod ottendedelsfinalerne sammen med netop Napoli.

Napoli, der onsdag vandt udekampen mod Salzburg med 3-2, har syv point, mens Liverpool følger efter med seks. Salzburg og Genk har henholdsvis tre og et point.

Genk, der havde Joakim Mæhle med som højrebacken i hele kampen, spillede ellers en fin kamp, men Alex Oxlade-Chamberlain gjorde forskellen med to mål, det ene flottere end det andet.

Tilskuerne havde knap nået at slå bagdelen i sædet, inden bolden lå i Genk-målet efter 110 sekunder.

Liverpool kombinerede uden for det belgiske felt, og fra knap 20 meter tog Alex Oxlade-Chamberlain chancen med et fladt, lusket spark. Bolden strøg i mål ved stolpen, uden keeper Gaëtan Coucke nåede at fortrække en mine.

Genk forsøgte at svare igen med det samme, men Mbwana Samata forpassede en chance for udligning. Kort efter havde den tidligere FC Midtjylland-angriber Paul Onuachu en endnu større chance alene med Allison Becker.

Efter 27 minutter jublede hjemmepublikummet så over Samatas hovedstødsudligning, men videodommersystemet VAR kom i spil og vurderede, at der havde været en marginal offside tidligere i angrebet.

Da havde Liverpool netop haft en stor chance for at score til 2-0, men Sadio Mané manglede skarpheden, da han var alene med Genk-målmanden, efter Roberto Firmino genialt havde spillet ham fri med en "Rabona" bag om støttebenet.

Liverpool kom godt i gang efter pausen, og efter ti minutter blev føringen så fordoblet, og denne gang scorede Alex Oxlade-Chamberlain en sand perle.

Englænderne spillede bolden klogt rundt, og bolden blev i straffesparksfeltets bue serveret for Oxlade-Chamberlain, der elegant tjattede til bolden med ydersiden, så bolden gik i mål via overliggerens underside.

Så gik luften lidt af ballonen for Genk, og Liverpool kunne øge på endnu et flot mål efter 77 minutter, da Sadio Mané med en elegant afslutning færdiggjorde et kvikt angreb.

I slutfasen scorede Mohamed Salah til 4-0, og Stephen Odey scorede et trøstmål for Genk.

I gruppens anden kamp vandt Napoli på udebane med 3-2 over Salzburg, selv om østrigernes Erling Braut Haaland fortsatte sin vilde målstime i turneringen.

Nordmanden scorede to gange og er nu oppe på seks mål som turneringens topscorer. Han havde endda bolden i nettet endnu en gang, hvor VAR annullerede målet.

Dries Mertens scorede dog også to gange for Napoli, og Lorenzo Insigne scorede sejrsmålet.

Rasmus Nissen Kristensen spillede hele kampen for Salzburg som højreback.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce