Annonce
Speedway

Styrt, motorproblemer og starttape i ansigtet: Rusten start på speedwaysæsonen

Team Fjelsted besigtigede banen - og fik sparket godt og grundigt i den - før første hjemmebanematch i halvandet år. Forrest til højre ses den nye sportschef, Thomas Søfeldt, og som nummer to fra venstre Søfeldts assistent, Thomas Hartzberg. Foto: Karsten L. Sørensen
Det blev aldrig kønt på Fjelsted Speedway Center onsdag aften i sæsonens første hjemmematch, men Team Fjelsted, der er forsvarende dansk holdmester, hentede dog en sikker sejr på 49-37 og dermed to vigtige point.

SPEEDWAY: Før onsdag aftens match mellem Team Fjelsted og Region Varde Elitesport havde der ikke været kørt ligaspeedway på Fjelsted Speedway Center i halvandet år.

Og det kunne ses, da der atter blev gasset op på Vestfyn.

Det blev således en noget rusten start på sæsonen på en solbeskinnet men drønkold aften.

Annonce

I første heat smadrede gæsternes ukrainer, Aleksandr Loktaev, ind i hegnet - på den ene langside, hvor der ikke er airfence - og han blev ikke i stand til at køre flere omgange på banen i Fjelsted. Utallige gange fik kørere motorproblemer - det gjaldt blandt andre Team Fjelsteds Marcus Birkemose i femte heat. Kørerne kom et par gange af sted med starttape i ansigtet. Og så var det også op og ned med formen i sadlen.

MATCHEN KORT

Speedwayligaen

Team Fjelsted-Region Varde Elitesport 49-37

Matchens gang: 5-1, 8-4, 12-6, 15-9, 17-13, 18-18, 23-19, 28-20, 30-24, 34-26, 38-28, 41-33, 44-36, 49-37.

Point:
Team Fjelsted: Peter Kildemand 9 point (6 heat), Linus Sundström 14 (6), Frederik Jakobsen 11 (6), Marcus Birkemose 1 (4), Benjamin Basso 14 (6).
Region Varde: Peter Ljung 2 (6), Aleksandr Loktaev 0 (2), Tomasz Gapinski  15 (6), Lasse Bjerre 7 (7), Tim Sørensen 13 (7).

Bedste kører:
Team Fjelsted: Benjamin Basso.
Region Varde: Tim Sørensen.

Team Fjelsteds næste match:
Onsdag den 5. maj, 18.30: Holsted Tigers-Team Fjelsted.

Det var sæsonens anden match for Team Fjelsted, der er forsvarende dansk holdmester (fra 2019 i Slangerup). I sæsonåbneren tabte fynboerne 39-45 til den nye dreng i klassen, SES Sønderjylland Speedway. I den komprimerede ligasæson - på grund af corona-situationen - er der ikke råd til mange pointtab, og derfor var det to vigtige point, Team Fjelsted fik kørt hjem med sejren på 49-37.

D-kører Basso i storform

Efter flere omstarter blev matchen reelt afgjort i heat syv og otte, hvor hjemmeholdets kørere begge gange hentede sejre på 5-1. I det ene heat kørte Benjamin Basso i stedet for Marcus Birkemose hos Team Fjelsted efter to Birkemose-nullerter. Marcus Birkemose havde i det hele taget en aften, hvor intet ville lykkes. Det havde så til gengæld Benjamin Basso, der ikke var på holdkortet i Vojens.

Det er fortsat ikke tilladt med tilskuere til speedway, men mon ikke der sker noget på den front i næste måned? Det håber man på Vestfyn. Fjelsted Speedway Klubs maskot, Fjelle Fart, var dog (selvfølgelig) på plads. Foto: Karsten L. Sørensen

Bagud 28-38 indsatte gæsterne Tomasz Gapinski som joker (dobbelt op på point), men det blev endnu et heat med styrt, da Peter Kildemand ramte netop Gapinski i tredje sving. Heldigvis var det et sted, hvor polakken strøg ind i den blødere airfence. Kildemand blev udelukket fra omstarten. Hjemmeholdets Frederik Jakobsen fik dog nedtonet de pointmæssige konsekvenser af joker-indsættelsen ved at henvise Gapinski til andenpladsen i omstarten.

- Det var dejligt med en sejr på hjemmebane. Så er vi i gang, konstaterede den nye Team Fjelsted-sportschef Thomas Søfeldt.

Tingene bliver ganske givet sværere i fynboernes næste match ude mod Holsted Tigers, 5. maj. Onsdag aften snuppede Holsted sin anden sejr i sæsonen med 47-40 over Nordjyske Elite Speedway med fynske Nicki Pedersen på 14 point.

Der blev kørt yderligere to matcher onsdag - Esbjerg Vikings-SES Sønderjylland Speedway: 35-52 med fynske Anders Thomsen på 15 point og Slangerup Speedway-GSK Speedway (Grindsted): 34-38.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Politiet jagter to mænd efter overfald på buskontrollør: Den ene har måne – den anden er muskuløs

Annonce