Annonce
Faaborg-Midtfyn

Styrk motorikken med gynger i haven

Børnenes gyngeture er vigtige for at udvikle deres motorik. Med et gyngestativ fra danske Plus kan både storebror og lillesøster tumle rundt og prøve motorikken af.
Annonce

LEGEREDSKABER: Når børn leger og tumler rundt, er der ikke kun friske, røde kinder og glade smil at hente. Der er høj social status i at kunne klatre op i øverste ribbe eller løbe hurtigst på rulleskøjterne, men det er nødvendigt at have en motorik i balance for at kunne lege med.

- Motorik er for eksempel, når barnet begynder at kravle og gå. Det er helt basale færdigheder for at kunne begå sig blandt andre børn, så det er vigtigt med gode motoriske evner, ellers risikerer barnet at halte bagefter, siger ph.d. i Idræt og forsker på Statens Institut for Folkesundhed, Stig Eiberg.

Det er en god idé at hjælpe sine børn godt på vej ved at stimulere deres motoriske evner, eksempelvis ved at kravle på kasser og i ribber. I familiens travle hverdag kan det dog være svært at få passet gymnastiktimerne ind, men danske Plus Design gør det nemt at skyde genvej til sund motorik, skriver firmaet i en pressemeddelelse.

- Vi har udviklet flere typer gyngestativer, der lægger op til timevis af sjov i familiens have. Børn er vilde med at gynge, og de får samtidig styrket deres motorik, når de leger og svinger sig frem og tilbage, fortæller salgschef i Plus, Hanne Larsen.

Det er ikke tilfældigt, at børnenes gyngeture i haven hjælper motorikken godt på vej. Den særlige motionsform har nemlig en positiv indvirkning på sanser, der hænger sammen med børns motoriske evner.

- Når barnet gynger frem og tilbage, har det hovedet i forskellige positioner. Det stimulerer balancecentret og samtidig den såkaldt vestibulære sans, der er en af de sanser, som hjælper barnet godt på vej, når det skal lære at læse og skrive. Børn er vilde med at gynge, så gyngen er et oplagt redskab til deres motoriske udvikling, forklarer Stig Eiberg.

De udendørs legeredskaber fra Plus er i solidt træ og giver masser af muligheder for at prøve motorikken af. Der er samtidig fokus på fleksibilitet, så legeredskaberne kan tilpasses enhver families ønsker og behov.

- Vi har haft motorik for øje i udviklingen af vores produkter. Det klassiske gyngestativ med to gynger giver eksempelvis både storebror og lillesøster mulighed for at styrke motorikken, mens vores Tipi legestativ med stige og legetårn udfordrer børnenes balanceevne, når de kravler op ad stigen og rutsjer ned i fuld fart, siger Hanne Larsen.

Som en ekstra gevinst får børnene også masser af motion og sved på panden, når legekammeraterne fra nabohuset inviteres ind til rask leg på gyngestativet.

Plus' gyngestativ med to gynger og rutsjebane udfordrer ungernes motorik og er et sjovt udgangspunkt for mange timers leg i det fri.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce