Annonce
Danmark

Styrelse kæmper for at stoppe udskældt omskæringslæge: Slæber ham i retten igen

Said El-Batran jublede, da han i november fik rettens ord for, at han har lov til at omskære på sin kones klinik i Aarhus. Nu vil Styrelsen for Patientsikkerhed have taget sagen op i Landsretten. Indtil da kan Said El-Batran foreløbigt fortsætte med at omskære drengebørn på sin kones klinik i Aarhus. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Styrelsen for Patientsikkerhed går til landsretten for at forsøge at stoppe den skandaleombruste omskæringslæge Said El-Batran. Det sker efter, at styrelsen i november tabte en sag om at fratage lægen retten til at omskære i byretten. Lægen har haft frit spil på grund af procedurefejl hos myndighederne.
Annonce

Patientsikkerhed: Myndighederne fortsætter kampen for at stoppe den udskældte læge Said El-Batran. Styrelsen for Patientsikkerhed anker nu en dom fra byretten i Odense, der gav Said El-Batran grønt lys til at fortsætte med at omskære drengebørn. Det bekræfter styrelsen over for avisen Danmark. Styrelsen tabte en retssag i byretten i Odense 19. november, hvor den forsøgte at fratage Said El-Batran retten til nogensinde at omskære drengebørn igen.

Avisen Danmark afslørede i november i en række artikler, hvordan Said El-Batran siden februar har arbejdet i sin kones klinik i Aarhus, hvor han ifølge eget udsagn har omskåret op mod 90 drenge. Det på trods af, at myndighederne mener, at han er til fare for patienternes sikkerhed.

I 2016 fik han to års forbud mod at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørende dybt uhygiejniske forhold. Blandt andet var et operationsleje blevet brugt som spisebord, guvlet var klistret, der var ingen adgang til vand, og der var for gammel og forkert opbevaret medicin.

Men på grund af to gedigne brølere i styrelsen har han siden 1. februar igen været i gang omskæring på en klinik i Aarhus - nu ejet af hans kone.

Said El-Batran arbejder i dag på sin kones klinik i Aarhus, der går under navner Verdens Kirurgisk Kosmetologisk Center. Arkivfoto: Axel Schütt
Annonce

To fejl

Den første brøler fandt sted i januar 2019, hvor en medarbejder ved en fejl gav Said El-Batran retten til at omskære drenge tilbage.

Den anden brøler kom for dagens lys, da myndighederne fik sagen i byretten 19. november afvist, fordi styrelsen ifølge retten ikke havde styr på procedurerne for, hvordan man fratager læger retten til at praktisere.

Retten vurderede, at Styrelsen for Patientsikkerhed ikke havde givet Said El-Batran tilstrækkelig tid til at blive hørt i sagen. På grund af procedurefejlen, tog retten slet ikke stilling til Said El-Batrans lægefaglige kundskaber.

Annonce

Kræver redegørelser

Det er ikke kun gennem landsretten og ankesagen, at Styrelsen for Patientsikkerhed i øjeblikket forsøger at lægge pres på Said El-Batran. Avisen Danmark erfarer, at styrelsen efter blandt andet avisens dækning af sagen har bedt Said El-Batran om en række redegørelser og om at tilsende styrelsen journaler. Det bekræfter Said El-Batran.

Styrelsen ønsker ikke udtale sig.

Said El-Batran ønsker ikke at kommentere sagen yderligere og ønsker heller ikke at kommentere styrelsens beslutning om at anke sagen. Han henviser i stedet til sin advokat, Lasse Pihl Olsen, der dog ikke vil udtale sig i sagen, før han i starten af det nye år har talt med Said El-Batran.

Tirsdag skal sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i lukket samråd om sagen, hvor han på foranledning af Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, skal orientere udvalget om sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Danmark

'Træls', 'tåbeligt' og 'det vil vi ikke tolerere': DF-bagland kritiserer degradering af Kofod og Kjærsgaard

Annonce