Annonce
Danmark

Styrelse kæmper for at stoppe udskældt omskæringslæge: Slæber ham i retten igen

Said El-Batran jublede, da han i november fik rettens ord for, at han har lov til at omskære på sin kones klinik i Aarhus. Nu vil Styrelsen for Patientsikkerhed have taget sagen op i Landsretten. Indtil da kan Said El-Batran foreløbigt fortsætte med at omskære drengebørn på sin kones klinik i Aarhus. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Styrelsen for Patientsikkerhed går til landsretten for at forsøge at stoppe den skandaleombruste omskæringslæge Said El-Batran. Det sker efter, at styrelsen i november tabte en sag om at fratage lægen retten til at omskære i byretten. Lægen har haft frit spil på grund af procedurefejl hos myndighederne.

Patientsikkerhed: Myndighederne fortsætter kampen for at stoppe den udskældte læge Said El-Batran. Styrelsen for Patientsikkerhed anker nu en dom fra byretten i Odense, der gav Said El-Batran grønt lys til at fortsætte med at omskære drengebørn. Det bekræfter styrelsen over for avisen Danmark. Styrelsen tabte en retssag i byretten i Odense 19. november, hvor den forsøgte at fratage Said El-Batran retten til nogensinde at omskære drengebørn igen.

Avisen Danmark afslørede i november i en række artikler, hvordan Said El-Batran siden februar har arbejdet i sin kones klinik i Aarhus, hvor han ifølge eget udsagn har omskåret op mod 90 drenge. Det på trods af, at myndighederne mener, at han er til fare for patienternes sikkerhed.

I 2016 fik han to års forbud mod at omskære efter et tilsyn på hans klinik i Aarhus afslørende dybt uhygiejniske forhold. Blandt andet var et operationsleje blevet brugt som spisebord, guvlet var klistret, der var ingen adgang til vand, og der var for gammel og forkert opbevaret medicin.

Men på grund af to gedigne brølere i styrelsen har han siden 1. februar igen været i gang omskæring på en klinik i Aarhus - nu ejet af hans kone.

Annonce
Said El-Batran arbejder i dag på sin kones klinik i Aarhus, der går under navner Verdens Kirurgisk Kosmetologisk Center. Arkivfoto: Axel Schütt

To fejl

Den første brøler fandt sted i januar 2019, hvor en medarbejder ved en fejl gav Said El-Batran retten til at omskære drenge tilbage.

Den anden brøler kom for dagens lys, da myndighederne fik sagen i byretten 19. november afvist, fordi styrelsen ifølge retten ikke havde styr på procedurerne for, hvordan man fratager læger retten til at praktisere.

Retten vurderede, at Styrelsen for Patientsikkerhed ikke havde givet Said El-Batran tilstrækkelig tid til at blive hørt i sagen. På grund af procedurefejlen, tog retten slet ikke stilling til Said El-Batrans lægefaglige kundskaber.

Kræver redegørelser

Det er ikke kun gennem landsretten og ankesagen, at Styrelsen for Patientsikkerhed i øjeblikket forsøger at lægge pres på Said El-Batran. Avisen Danmark erfarer, at styrelsen efter blandt andet avisens dækning af sagen har bedt Said El-Batran om en række redegørelser og om at tilsende styrelsen journaler. Det bekræfter Said El-Batran.

Styrelsen ønsker ikke udtale sig.

Said El-Batran ønsker ikke at kommentere sagen yderligere og ønsker heller ikke at kommentere styrelsens beslutning om at anke sagen. Han henviser i stedet til sin advokat, Lasse Pihl Olsen, der dog ikke vil udtale sig i sagen, før han i starten af det nye år har talt med Said El-Batran.

Tirsdag skal sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i lukket samråd om sagen, hvor han på foranledning af Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, skal orientere udvalget om sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce