Annonce
Debat

Styregruppe: Vi er rykket markant tættere på en fast forbindelse mellem Als og Fyn

Læserbrev: Nogle trak på skuldrene, andre smilede og nogle slog det hen som ønsketænkning. Når man for bare fire år siden nævnte AlsFynBroen var der ikke mange, der gav drømmen om at forbinde Als og Fyn store chancer for at blive til virkelighed.

I dag er billedet et helt andet. Samtlige partier i Folketinget er med i den nye store infrastrukturaftale, som afsætter 20 mio. kr. til en statslig forundersøgelse af en fast forbindelse og af en opgradering af Rute 43 mellem Faaborg og Odense.

Det betyder, at AlsFynBroen nu er et statsligt prioriteret projekt. Vi er med andre ord rykket op i en helt ny liga af infrastrukturprojekter, og selv om det kun er et første skridt på vejen mod en fast forbindelse, så er det et kæmpe stort et af slagsen, at vi nu går fra at være et lokalt og regionalt projekt til også at være et nationalt.

Annonce

Hvad har så ændret sig på de fire år? Det kan siges med ét ord: Fakta.

Siden Faaborg-Midtfyn Kommune og Sønderborg Kommune i januar 2017 begyndte samarbejdsprojektet AlsFynBroen med styregruppe, komité og professionelt sekretariat har vi fået udarbejdet 13 analyser, rapporter og notater om blandt andet samfundsøkonomi, anlægsvurderinger, erhvervseffekter, trafikudvikling og mulighederne for en cykelbro.

De mange analyser har vist, at der er god samfundsøkonomi og et kæmpe potentiale i at forbinde vores to landsdele. Lokalt, regionalt og nationalt. Det har de også bemærket på Christiansborg, og med forundersøgelsen kan vi nu se frem til at blive endnu klogere på perspektiverne i en fast forbindelse.


Særligt vejføringen på Fyn er meget vigtig at få undersøgt til bunds. Det er den del af projektet, der har vakt klart mest bekymring lokalt.


For selv om vi som kommunalt projekt med en stor og bred komité har kunnet gøre noget, så betyder ”oprykningen” til statsligt projekt, at Vejdirektoratet nu grundigt skal undersøge en række af de helt centrale områder.

Skal det være en bro eller tunnel? Hvor skal vejføringen på land gå? Skal det være en 2+1-vej? Særligt vejføringen på Fyn er meget vigtig at få undersøgt til bunds. Det er den del af projektet, der har vakt klart mest bekymring lokalt, så det er afgørende at få svar på, hvordan vejføringen bliver så skånsom som mulig for natur, miljø, dyr og mennesker. I AlsFynBroens styregruppe er vi selv meget opmærksomme på, at en fast forbindelse skal kunne forenes med de smukke naturområder på Faaborg-egnen.

Derfor er vi glade for, at forundersøgelsen nu er på vej. Vi er rykket markant tættere på at gøre en fast forbindelse til virkelighed, og nu bliver vi inden for en kort årrække meget klogere på, præcis hvordan det kan lade sig gøre.

Annonce
Odense For abonnenter

Gæster kom fra udlandet for at se letbanen i Odense: Svensker kalder den for en eksemplarisk letbane

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Se alle de festlige billeder: Nu kører letbanen i Odense

Kultur For abonnenter

Ferme fynske fortællere: Et forår præget af blomstrende popdebutanter

Sport

Se video-analysen: Denne gang fandt Esbjerg de magiske greb - nu skal Odense Håndbold finde guldet i egen have

Assens

Det så sort og 'utidigt' ud, men Hans klarede turen Fyn rundt: SCO'en fra 1974 måtte pludselig skiftes ud med en Puch Maxi

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Odense

Mød Danmarks største letbane-nørd: Henrik rejser 10 gange om året - bare for at kigge på letbaner

Middelfart For abonnenter

Salg af kommende bæredygtig bydel trækker ud: Derfor er jorden endnu ikke solgt

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Kerteminde

Stine efterlyser legekammerater til nyt butiksfællesskab: Vil gerne dele 120 kvadratmeter med andre kreative ildsjæle

Assens For abonnenter

825 tons sand blev pumpet op fra det fynske øhav: Nu ligger det bag idrætshallen og er snart klar til brug

Nyborg

Tour de nybegynder med Brian Holm: Cykelstjerne svarede på 'dumme' spørgsmål

Annonce