Annonce
Debat

Styregruppe: Vi er rykket markant tættere på en fast forbindelse mellem Als og Fyn

Læserbrev: Nogle trak på skuldrene, andre smilede og nogle slog det hen som ønsketænkning. Når man for bare fire år siden nævnte AlsFynBroen var der ikke mange, der gav drømmen om at forbinde Als og Fyn store chancer for at blive til virkelighed.

I dag er billedet et helt andet. Samtlige partier i Folketinget er med i den nye store infrastrukturaftale, som afsætter 20 mio. kr. til en statslig forundersøgelse af en fast forbindelse og af en opgradering af Rute 43 mellem Faaborg og Odense.

Det betyder, at AlsFynBroen nu er et statsligt prioriteret projekt. Vi er med andre ord rykket op i en helt ny liga af infrastrukturprojekter, og selv om det kun er et første skridt på vejen mod en fast forbindelse, så er det et kæmpe stort et af slagsen, at vi nu går fra at være et lokalt og regionalt projekt til også at være et nationalt.

Annonce

Hvad har så ændret sig på de fire år? Det kan siges med ét ord: Fakta.

Siden Faaborg-Midtfyn Kommune og Sønderborg Kommune i januar 2017 begyndte samarbejdsprojektet AlsFynBroen med styregruppe, komité og professionelt sekretariat har vi fået udarbejdet 13 analyser, rapporter og notater om blandt andet samfundsøkonomi, anlægsvurderinger, erhvervseffekter, trafikudvikling og mulighederne for en cykelbro.

De mange analyser har vist, at der er god samfundsøkonomi og et kæmpe potentiale i at forbinde vores to landsdele. Lokalt, regionalt og nationalt. Det har de også bemærket på Christiansborg, og med forundersøgelsen kan vi nu se frem til at blive endnu klogere på perspektiverne i en fast forbindelse.


Særligt vejføringen på Fyn er meget vigtig at få undersøgt til bunds. Det er den del af projektet, der har vakt klart mest bekymring lokalt.


For selv om vi som kommunalt projekt med en stor og bred komité har kunnet gøre noget, så betyder ”oprykningen” til statsligt projekt, at Vejdirektoratet nu grundigt skal undersøge en række af de helt centrale områder.

Skal det være en bro eller tunnel? Hvor skal vejføringen på land gå? Skal det være en 2+1-vej? Særligt vejføringen på Fyn er meget vigtig at få undersøgt til bunds. Det er den del af projektet, der har vakt klart mest bekymring lokalt, så det er afgørende at få svar på, hvordan vejføringen bliver så skånsom som mulig for natur, miljø, dyr og mennesker. I AlsFynBroens styregruppe er vi selv meget opmærksomme på, at en fast forbindelse skal kunne forenes med de smukke naturområder på Faaborg-egnen.

Derfor er vi glade for, at forundersøgelsen nu er på vej. Vi er rykket markant tættere på at gøre en fast forbindelse til virkelighed, og nu bliver vi inden for en kort årrække meget klogere på, præcis hvordan det kan lade sig gøre.

Annonce
Odense For abonnenter

Kaos i handelsgade trækker ud: Truer med dagbøder til byggefirmaer - Pengene burde gå til os

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg

Årsag til dødsulykke i børnehave er nu fundet

Sydfyn For abonnenter

Fra vild mose til tør græsmark: Godsejer anmeldt til politiet for at dræne naturbeskyttet moseområde

Kultur

Skrækfestival med fokus på det morbide: De levende pikkes nat rammer Odense

Kerteminde

Lines hobby overtog hjemmet: Derfor var hun nødt til at begynde at sælge af det

Odense

Ny friskole åbner i Odense: De drømmer om at rykke ind på havnen

Danmark

Mandagens coronatal: Fortsat under 100 indlagte - 17 i respirator

Sport

Efter dramatisk brud i Dalum - Puerto Rico-angriberen tripper i Middelfart-kulissen

SØSIDEN

Thomas Blachmans husbåd: Gammel Svendborgsund-færge vendte hjem

Erhverv

Marianne storsmiler efter endnu en rekordsommer i havnekiosk på lille ø: Det er første gang nogensinde, hun har solgt bleer

Sport

Max Fenger kan få chancen hos OB i pokalkamp

Odense For abonnenter

Fik unikke H.C. Andersen-klip for 320.000 kroner: Ja, digteren har faktisk været i Afrika

Sport

Han var med, da OB senest vandt DM-titlen: Også OB skal nu levere i Jørn Bonnesens ånd

Annonce