Annonce
Fyn

Stukket med kasseret vaccine: Aldrig har jeg været så lettet

Peter Krogh Frausing tog tirsdag imod den ellers kasserede Johnson og Johnson-vaccine. Vaccinen kræver kun en injektion, så nu er han færdigvaccineret. Foto: Mikkel Mølgaard Larsen.
Fyens Stiftstidendes journalist, Peter Krogh Frausing, blev torsdag vaccineret med Johnson & Johnson vaccinen, gennem tilvalgsprogrammet ved firmaet Practio. Det foregik trygt, fortæller han.

København: Dagen begyndte med nyheden om, at man fra politisk side har bedt om at få Johnson & Johnson-vaccinen genovervejet i statens vaccinationsprogram.

Sund fornuft i mine øjne.

Selv tog jeg tirsdag imod vaccinen gennem tilvalgs-programmet, hvor en 22-årig mand som jeg selv har mulighed for at springe køen over, hvis man vel at mærke er indstillet på, at der følger en risiko med.

Annonce

Risikoen er dog så forsvindende lille, at jeg ikke har været et sekund i tvivl om, at den ellers kasserede vaccine er det rigtige for mig, siden jeg mandag var til konsultation med en af Practios læger.

En tur over Storebælt

Tirsdag åbnede Practio deres vaccinationscenter i Odense, men ville jeg have vaccinen i dag, skulle jeg altså til København, hvor firmaet vaccinerer i en gymnastiksal i DGI-byen.

Broafgift og brændstof er en ringe pris at betale for at få privilegiet at få en vaccine så tidligt. Det synes jeg i hvert fald selv.

Havde jeg ventet på en Pfizer- eller Moderna-vaccine, ville jeg mindst skulle vente et par måneder endnu, på at blive færdigvaccineret.

Så tirsdag eftermiddag ankom jeg i DGI-byen, og blev straks vist til den kø, hvor man kunne få en Johnson-vaccine.

Køen bestod hovedsageligt af unge mænd. Omtrent hver femte i køen var dog kvinde. Kvinder som ligesom jeg selv stræber efter en mere normaliseret verden, og er villig til at løbe den minimale risiko, der er forbundet med en vaccine.

Alligevel var jeg overrasket. For eksperter har tidligere udtalt, at der sandsynligvis ikke ville være unge kvinder, som overvejede vaccinen. Sådan var det ikke tirsdag eftermiddag.

Annonce

Stikket

Efter 10 minutter i køen blev det min tur.

En vaccinatør - som vel var jævnaldrende - viste mig ind i en lille bås, hvor jeg tog plads i en stol. Her startede spørgerækken forfra, med mange af de samme spørgsmål, der blev stillet ved mandagens videokonsultation.

Havde jeg mon fortrudt i løbet af de sidste 24 timer?

- Nej, svarede jeg klart og tydeligt. Der var ingen tvivl. Jeg har egenhændigt og oplyst truffet en beslutning om at få stikket. Så jeg trak ærmet op, armen blev sprittet, og ind blev kanylen stukket.

Det tog kun et øjeblik, så var det overstået.

Jeg tog plads på en af de opstillede observations-stole, og 15 minutter senere kunne jeg gå igen. Nu som færdigvaccineret, og om 14 dage har jeg et coronapas, så jeg ikke flere gange om ugen skal tage plads i køerne til vatpinds-rutinerne. Jeg glæder mig.

Om under tre uger accelererer et Airbus A320-fly ud ad startbanen, op over skyerne og sydpå med mig som passager.

Tak Practio, fordi I meldte jer på banen. Det har givet folk som mig et håb om en normal hverdag indenfor overskuelig fremtid.


Jeg har egenhændigt og oplyst truffet en beslutning om at få stikket. Så jeg trak ærmet op, armen blev sprittet, og ind blev kanylen stukket.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
OB

OB-angriber lejes ud til Kolding IF

Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce