Annonce
Odense

Studerende opfordres til at hacke deres skole

En gruppe studerende på UCL skal nu hacke sig ind i skolens it-systemer. Til gavn for både skolen og de studerende selv. Arkivfoto: Michael Bager
På UCL i Odense får 16 studerende nu til opgave at forsøge at hacke sig ind i skolens it-systemer. Både skolen og eleverne får noget ud af forsøget.
Annonce

Over de kommende måneder er 16 studerende ved professionsbacheloren i IT-sikkerhed blevet stillet en faglig udfordring: Tag al jeres viden og kompetencer inden for hacking og forsøg at finde huller i UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskoles datasikkerhed.

Det er UCL's egen IT-afdeling, der har taget initiativ til et samarbejde med uddannelsen i IT-sikkerhed, hvor studerende skal arbejde på at afdække eventuelle huller i institutionens datasikkerhed.

- Vi vil langt hellere have, at det er vores egne studerende, som vi har underskrevet fortrolighedsaftaler med, der fremtvinger sig adgang til vores systemer, end en hacker med dårlige hensigter, fortæller Jacob Hempler-Mikkelsen, der er informationssikkerhedskoordinator på UCL.

Han er en af initiativtagerne til det, man i IT-verdenen kalder ”red teaming”. Formålet er at få afprøvet, om de studerendes friske øjne og kreative idéer kan omgå de fastlagte producerer og systemer på området.

Hvem er UCL?

UCL er en fusion mellem University College Lillebælt og Erhvervsakademiet Lillebælt.

Den kæmpestore uddannelsesinstitution ligger i dag dels på det område ved havnen, der førhen husede firmaet Wittenborg og på den tidligere Odense Teknikum på Niels Bohrs Allé.

Som erhvervsakademi og professionshøjskole er det en af byens største uddannelsesinstitutioner, og UCL tilbyder et væld af videregående uddannelser. Heriblandt uddannelsen indenfor it-sikkerhed.

Se mere her: www.ucl.dk/uddannelser/videregaaende-uddannelser/it-sikkerhed

Annonce

Der er altid et hul

Og der er brug for de studerendes perspektiv, hvis man vil gøre sit bedste for at sikre optimal datasikkerhed. Der vil nemlig altid være huller at finde, fortæller Morten Bo Nielsen, lektor og underviser på uddannelsen.

- Den teknologiske udvikling går så hurtigt, at arbejdet med at sikre IT-systemer altid vil være en løbende proces. Det bedste, man som virksomhed eller institution kan gøre, er altid at holde sig opdateret og forsøge at være på forkant med udviklingen. Her hjælper et eksternt blik på sikkerheden, siger Morten Bo Nielsen og uddyber:

- Faktisk burde alle virksomheder sikre sig, at de løbende fik eksterne til at kigge udefra og ind på deres sikkerhed.

For de studerende er det spændende at få lov at omsætte deres viden på en virkelig udfordring. Vel og mærke uden at komme i konflikt med loven, der slår hårdt ned på ondsindet omgang med data.

Det glæder derfor også uddannelseschef Dorthe Skriver Bonderup, at det er lykkedes at stable samarbejdet mellem uddannelsen og IT-afdelingen på benene.

- Det er et grund-DNA i vores uddannelser, at de studerende skal prøve deres teori af i praksis, så de er klar til at skabe værdi for virksomhederne fra dag et. Derfor er det helt perfekt, at vi nu kan teste kompetencerne af inden for egne mure og skabe værdi for både studerende og institutionen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce